Prijatelj Hvaranina koji je poginuo u požaru: Vika san mu "skoči, izgorjet ćemo!"

Screenshot: RTL

U POŽARU koji je jučer buknuo oko 13 sati na Hvaru poginuo je Andrija Brkić iz Jelse. On je pokušao spasiti svoj bager od vatre te na kraju izgubio život. Prijatelji poginulog razgovarali su s RTL-om o tragičnom događaju. 

''Kad ja pomislim da je čovjek izgorio... Ne možeš mu pomoći, a gori. To je strašno. Treba poštovati čovjeka koji je htio svoj kapital izvući iz požara da može zaraditi i za dodatni rad i sve drugo", ispričao Brkićev prijatelj Latko Pavičić Ivelja za RTL.

Prijatelji koji su Brkiću pokušali pomoći još su u šoku. "Ja san vika prijatelju 'skoči, izgorjet ćemo!' Bili smo bespomoćni", dodao je Latko.

"Sve je stekao svojim radom, kao i stroj koji ga je stajao života"

Prijatelji stradalog Hvaranina za njega imaju samo riječi hvale. Kažu da je sve stekao svojim radom, pa i stroj koji ga je na kraju stajao života. S poginulim je bio i njegov sin, koji se spasio. Mještaninu Vinku Vidoševiću je vatra došla blizu kuće. Vidio je sve što se dogodilo.

"Ja sam samo skupio dokumente i hlače i majicu i otišao autom, makao auto i onda se vratio gore. A on je ušao u bager s malim, bit će da stave baterije, ali vremenski se nije moglo ništa učiniti. Od vrha brda do bagera četiri i pol minute je vatra došla", rekao je Vinko za RTL.

Požar na Hvaru je jutros lokaliziran. U gašenju je sudjelovalo 55 vatrogasaca s 15 vozila, četiri kanadera te dva air traktora.