Priveden otac Barbare Matić u Parizu, prijavljen da je prisilno poljubio volonterku

Foto: PIXSELL/Igor Kralj

Boris Matić, otac hrvatske judašice Barbare Matić, koja je jučer osvojila zlatnu olimpijsku medalju, priveden je danas u Francuskoj zbog sumnje na seksualni napad na volonterku zaduženu za smještaj gledatelja. 

>> Otac Barbare Matić pušten iz pritvora, prijava protiv njega je odbačena

Ona je policiji prijavila da ju je Boris Matić prisilno poljubio dok je slavio pobjedu svoje kćeri u četvrtfinalu natjecanja. 24-godišnja volonterka, šokirana ponašanjem oca zlatne hrvatske olimpijke, kaže da ga je pokušala odbiti, ali ju je on natjerao na poljubac.

Francuski BFMTV iz policijskih izvora bliskih slučaju doznaje da je otac Barbare Matić priveden u policijsku postaju 7. okruga u Parizu te da je trenutno pod istragom, nakon što je protiv njega zaprimljena prijava. 

Kako navode, još uvijek je u pariškom pritvoru.

Otac Barbare Matić nije bio na svom mjestu, zamolila ga je da se vrati. Odbio je

Francuski Le Parisien donosi više detalja i piše što je volonterka ispričala policiji u svojoj prijavi. Ona tvrdi da Boris Matić nije bio na tribinama, na mjestu koje je za njega bilo predviđeno. Rekla je da je trebala usmjeravati gledatelje na njihova mjesta i primijetila je da se jedan muškarac nije htio maknuti između tribina C13 i C14, na stepenicama. Na njegovoj karti je pisalo da je trebao biti smješten u C04.

Dok je tražila da se vrati na svoje mjesto, mlada volonterka je shvatila da je taj muškarac, koji ne govori francuski i s kojim je razgovarala na engleskom, zapravo otac Hrvatice koja se u tom trenutku borila u četvrtfinalu. Pomirila se s činjenicom da će ostati na tom mjestu na tribini, a čak da ga je i htjela prisiliti da se vrati na svoje mjesto, nije imala ovlasti za to. To je trebao učiniti zaštitar, koji u tom trenutku nije bio u blizini.

Svjedokinja: Uhvatio ju je za ramena i prisilno poljubio u usta. Ona je bila šokirana i blijeda

Le Parisien piše da je otac Barbare Matić bio posebno glasan, a kada je njegova kći napravila korak bliže finalu, bio je presretan. U tom naletu radosti navodno je uhvatio mladu volonterku za ramena i prisilno je poljubio u usta prije nego što je pobjegao niz stepenice.

Sve je navodno vidjela i svjedokinja, koja je istu verziju ispričala policajcima koji su je ispitali. Navodi da ga je volonterka pokušala odgurnuti od sebe, ali ju je on ipak uspio poljubiti. Svjedokinja kaže da je volonterka nakon toga bila šokirana i blijeda. 

Le Parisien piše da ovaj slučaj podsjeća na jedan prije godinu dana, kada je Lusi Rubiales, tadašnji predsjednik Španjolskog nogometnog saveza, prisilno poljubio nogometašicu Jennifer Hermoso nakon finala Svjetskog prvenstva koje je osvojila Španjolska. Taj seksualni napad koštao ga je funkcije, a za njega je tužiteljstvo tražilo dvije i pol godine zatvora. Suđenje je zakazano za početak 2025. godine.

Barbara Matić jučer osvojila zlatnu medalju

Barbara Matić (29) osvojila je zlatnu olimpijsku medalju u judu u kategoriji do 70 kilograma. Matić je pobijedila Njemicu Miriam Butkereit i Hrvatskoj donijela drugo odličje na ovim Igrama. Broncu je osvojio Miran Maričić u finalu zračne puške na deset metara.

Splićanki, koja je bila prva nositeljica turnira, ovo je prva olimpijska medalja u trećem pokušaju, a dodala ju je impresivnom popisu osvojenih odličja na velikim natjecanjima. Matić je dvostruka svjetska prvakinja, ove godine osvojila je i Europsko prvenstvo, ima tri titule na Grand Slam turnirima, pet zlata na Grand Prixu, a uz sve to je i dvaput bila juniorska prvakinja.

Uskoro opširnije

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.