Profesorica s riječke Medicine želi biti prva županica u povijesti Primorsko-goranske

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

SVEUČILIŠNA profesorica Iva Rinčić predstavila je u nedjelju svoju kandidaturu za prvu županicu Primorsko-goranske županije u povijesti kao nezavisna kandidatkinja, uz podršku niza nezavisnih lista na području županije.

Njezina kandidatura je širenje projekta nezavisnog kandidata za gradonačelnika Rijeke Davora Štimca i njegove liste na područje županije. Tako je njegov slogan "Da štima grad" za županijsku razinu i kandidaturu Rinčić promijenjen u "Da štima svima PGŽ".

Njezini i ciljevi njezine liste su ozeleniti, pomladiti, povezati i pokrenuti županiju.

Profesorica s Medicine i Zdravstvenih studija

Iva Rinčić, profesorica na Medicinskom i Fakultetu zdravstvenih studija te ravnateljica Zaklade Sveučilišta u Rijeci, istaknula je kako dosad nije bila dio političkih struktura te da joj je želja promijeniti postojeći politički duopol na političkoj sceni.

"Nezadovoljstvo takvom situacijom najbolje pokazuje izlaznost na izbore, koja je na županijskoj razini oko 40 posto, a u Rijeci još i niža", ocijenila je. 

Ustvrdila je da je vidljiv trend jačanja nezavisnih lista u Hrvatskoj pokazatelj nužnog kraja političkog duopola, kreiranja trećeg puta bez ideologije.

O protukandidatima će, kaže, govoriti najbolje, ali se i upitala nije li vrijeme za promjene, za priliku drugima da učine nešto bolje za Primorsko-goransku županiju.

Davor Štimac drži da je došlo vrijeme za okupljanje nezavisnih lista te izrazio uvjerenje da će Rinčić oformiti odličan tim.

"Gradu treba županija, a županiji treba grad, samo zajedno možemo učiniti ono što građani očekuju od nas", zaključio je Štimac. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.