Pronađeno pola milijuna DEM narko bossa Željka Kalebića, novac 10 godina ležao u PBZ-u?!

PRONAĐENO je "nestalih" pola milijuna DEM narko bossa Željka Kalebića! Novac je oduzet još daleke 1998. godine prilikom uhićenja Željka i njegove supruge Vedrane Kalebić, no nedavno se pojavila sumnja da je nestao jer još uvijek nije prebačen u državni proračun, kako je to bilo predviđeno presudom koja je postala pravomoćna prije dobrih deset godina. 

Nakon što su se o slučaju raspisali mediji, na sudu su shvatili da je vrag odnio šalu. Brzinski je reagiralo Općinsko državno odvjetništvo u Splitu. Utvrđeno je da novac nije nestao, već da se i dalje nalazi na računu Ministarstva financija u PBZ-u. Lova je 10 godina ležala - neiskorištena! Nalogom Državnog odvjetništva, sredstva su konačno prebačena u državni proračun.

Sjetili se kriznog poreza, a na Kalinih pola milijuna zaboravili?!

Nevjerojatno je ovo što se dogodilo, na sudu se pravdaju da je spis Kalebić preobiman pa se nekako dogodilo da nitko nije primijetio kako je novac odavno trebao biti prebačen u proračun. Situacija je tim bizarnija ako se sjetimo da je Jacina Vlada zbog rupe u državnoj blagajni čak morala uvoditi i krizni porez! Toliko se grabilo od osiromašenog puka da se zaboravilo gdje sve pare leže neiskorištene?! Tko zna, ima li još ovakvih slučajeva.

Neki mediji su spominjali i da je trebala biti izvršena ovrha, no to se odnosi na ovih pola milijuna DEM, već na drugu imovinu supružnika Kalebić. S "markama" nije bilo potrebe za ovrhom, jer su sredstva bila na raspolaganju, samo se netko trebao sjetiti gdje su...

Bajića Kalebić katapultirao na današnju poziciju

Slučaj protiv Kalebića jedan je od onih koji su Mladena Bajića katapultirali na današnju poziciju. Naime, to je bio prvi pravomoćno riješen slučaj u Hrvatskoj, u kojem su okrivljenici osuđeni i za pranje novca do kojeg su došli ilegalnim rabotama, u konkretnom slučaju dilanjem.

Suđenje je proteklo u znaku Željka Kalebića, kojem je sutkinja Spomenka Tonković dopuštala što inače ne dopušta. Tako je Kale pratio suđenje sa Tuborg kartonskim naočalama na glavi. Sutkinja Tonković bila je ugodno iznenađena elokventnošću Željka Kalebića, koji je sudu vrlo elegantno i na svima razumljiv način rastumačio pojedinosti o ovisnosti i heptanonima, što nije pošlo za rukom sudskoj vještakinji. 

Kalebić je umro u gospićkom zatvoru prije dvije godine. Bio je osuđen na 20 godina zatvora, supruga Vedrana dobila je 14 godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.