Prosvjed na pasjoj vrućini: Školarci iz Pribislavca zbog napada Roma bojkotiraju nastavu

U STILU studentskih blokada i sindikalnih štrajkova danas su roditelji djece iz Osnovne škole u Pribislavcu odlučili bojkotom nastave boriti se za prava svoje djece.

Školarci iz Osnovne škole "Vladimir Nazor" danas nisu sjeli u svoje školske klupe, nego su zajedno s roditeljima stali na sunce u središtu naselja te čekaju da se ispune njihovi zahtjevi. Roditelji traže smjenu ravnatelja i pedagoginje te izbacivanje nasilne romske djece iz škole, piše Večernji list.

Pištolji i noževi u razredu

Tvrde kako Romi maltretiraju njihove školarce te ih tuku, vrijeđaju i skidaju, a nisu rijetki niti slučajevi da nose pištolje i noževe u razrede. Tome sada roditelji žele stati na kraj pa su u svoje zahtjeve stavili i unajmljivanje zaštitarske službe koja bi držala red u školi.

Žele provjeriti podržava li ih i ministar Dragan Primorac, koji obično podrži svaku akciju građana pa makar ona išla i protiv njega te traže i njegovo pismeno očitovanje o zahtjevima. Zbog velikih vrućina koje vladaju Hrvatskom ovih dana, a roditelji i djeca se ne žele skloniti u hlad, došla je i Hitna pomoć. Za red i mir brinu se policajci i zaštitari.

I.Kri.
Foto: Željko Hajdinjak/Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.