Podignuta optužnica protiv muškarca koji je zbog isključene struje izbo djecu

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

PROTIV Dominika Š. (49) iz Meca podignuta je optužnica zbog pokušaja teškog ubojstva dvoje 11-godišnje djece u kolovozu ove godine. Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku optužnicom tereti 49-godišnjaka da je 17. kolovoza u Dardi u nakani da usmrti 11-godišnjeg dječaka bez povoda i razloga, vidjevši da se radi o nemoćnom djetetu izrazito niske životne dobi, prišao tom dječaku s leđa i srušio ga na travu te metalnim crtalom nanio više teških tjelesna ozljeda, javlja Glas Slavonije.

Tereti ga se i da je neposredno nakon toga, u Mecama, u nakani da usmrti 11-godišnju djevojčicu, kao i u prethodnom slučaju bez povoda i razloga, vidjevši da je riječ o nemoćnom djetetu izrazito niske životne dobi, prišao toj djevojčici s leđa te je srušio u obližnji kanal, a potom joj metalnim crtalom zadao teške ozljede.

"Okrivljenik namjeravana djela nije dovršio, a djeci nije ozlijeđen nijedan vitalni organ", stoji u objavi Županijskog državnog odvjetništva Osijek.

>> Svjedoci napada na djecu kod Osijeka: Dječak je imao 50-ak uboda po cijelom tijelu

Predloženo je produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenog 49-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja djela. Napomenuto je kako je istražni zatvor nužan za neometano odvijanje kaznenog postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora te zbog posebno teških okolnosti počinjenja kriminalnog djela,

Bio ljutit jer su mu isključili struju

Podsjetimo, tog kobnog dana 11-godišnji dječak otišao je u trgovinu, nekoliko stotina metara od kuće, po kruh, mlijeko i jogurt, kada ga je pred trgovinom napao 49-godišnjak koji je bio ljutit što su mu isključili struju. U svom luđačkom pohodu nije napao odrasle osobe koje su mogle i uzvratiti na napad, nego se obrušio na nemoćnu djecu.

Majka ranjenog dječaka ispričala je nakon napada kako je njezin sin imao više od 15 ubodnih rana, a liječnici su mu zbog ozljeda šivali glavu.

>> Majka dječaka izbodenog kod Osijeka: Napao mi je dijete jer su mu isključili struju

Dječaku je prva priskočila u pomoć žena koja je bila u trgovini ispred koje se pokušaj ubojstva dogodio. Istrčala je i vidjela kako muškarac sjeda na bicikl i odlazi, a dječak je bio sav krvav.

"Svuda na odjeći izbijale su krvave točke na leđima i naprijed po tijelu, a uboda je imao i na glavi. Pozvala sam hitnu pomoć", kazala je za Glas Slavonije svjedokinja ovoga groznoga napada. Dječak je samo sjedio na tlu i govorio kako ništa nije napravio.

Dominik Š. nakon ovoga napada odvezao se biciklom prema Mecama prema svojoj kući te je usput napao i 11-godišnju djevojčicu koja se kući vraćala od bake, samo nekoliko desetaka metara od njezine obiteljske kuće.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.