Prva identificirana žrtva požara u Londonu je izbjeglica iz Sirije

Foto: Facebook (Syria Solidarity Campaign)

IDENTIFICIRANA je prva žrtva požara u Grenfell Toweru u Londonu. Radi se o Mohammedu Alhajaliju koji je imao 23 godine. Bio je sirijski izbjeglica koji je u Veliku Britaniju došao 2014. godine.


Iz dobrotvorne udruge Syria Solidarity Campaign rekli su kako je Mohammed prošao opasno putovanje, da bi na kraju preminuo u Velikoj Britaniji.

"On je prošao opasno putovanje da bi pobjegao od rata i smrti u Siriji, ali nažalost samo kako bi ih pronašao ovdje u Velikoj Britaniji, u vlastitom domu", napisali su na Facebooku.

Bio u svojem stanu s bratom Omarom

Iz dobrotvorne udruge su rekli da je Mohammed Alhajali bio u svojem stanu na četrnaestom katu te kako je tamo s njim bio i njegov brat Omar.

Obojica su pokušali pobjeći iz goruće zgrade, ali su se razdvojili. Omara su spasili vatrogasci, dok se Mohammed vratio u stan kako bi nazvao svoju obitelj koja je u Siriji.

"Mohammad je bio na telefonu s prijateljem iz Sirije dva sata dok je čekao da ga spase", objavljeno je u izjavi dobrotvorne udruge.

"Pokušao je dobiti svoju obitelj, ali nije uspio zbog situacije u Siriji. Nije ih vidio četiri godine. Kada je vatra stigla do njegova stana, pozdravio se s prijateljem i rekao mu da prenese poruke njegovoj obitelji", poručili su.

Pozivi na temeljitu istragu požara

Iz udruge su pozvali na temeljitu istragu požara.

"Mohammed je došao u ovu temelju zbog sigurnosti, a Velika Britanija ga nije uspjela zaštititi", poručili su iz dobrotvorne udruge.

Njegov brat je trenutno na liječenju u bolnici King's College, a njegovi roditelji pokušavaju dobiti vizu kako bi došli u Veliku Britaniju i oprostili se sa sinom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.