Puljak: Od prvog je dana jasno da Franić ne pripada dijelu Splita koji želi promjene

ODLAZAK Ante Franića iz SDP-a i vladajuće većine u splitskom Gradskom vijeću komentirao nam je Ivica Puljak, splitski gradonačelnik.

"Od prvog dana otkad se iznenada pojavio na političkoj sceni, bilo je jasno da ne pripada onom dijelu Splita koji želi promjene na bolje. To su brojni naši sugrađani primijetili još u kampanji i drago mi je da sada možemo biti još fokusiraniji na konkretne stvari. Krenuli smo u izgradnju triju novih vrtića i prvi put raspisali javne natječaje za direktore gradskih tvrtki, koje više neće biti stranački plijen. Mene to veseli. Ne želim da mi politička prepucavanja oduzimaju energiju, želim gledati naprijed", poručio je Puljak.

Šef splitskog SDP-a jutros objavio da ostaje bez vijećnika

Predsjednik splitskog SDP-a Gordan Kotur danas je na Facebooku otkrio da Franić, nedavni SDP-ov gradonačelnički kandidat, napušta tu stranku, ali i vladajuću većinu u Gradskom vijeću te postaje nezavisni vijećnik. Kotur je napisao: 

"Jutros sam razgovarao s kolegom Antom Franićem te smo se usuglasili da je najbolje da on nastavi svoj politički put izvan Kluba SDP-a. Kolega Franić nije mogao prihvatiti suradnju s gradonačelnikom Puljkom i nastavlja svoj put samostalno.

S obzirom na to da je Ante Franić bio moj prijedlog za kandidata za gradonačelnika i prvog na listi, ja preuzimam političku odgovornost i neću se kandidirati za novi mandat predsjednika SDP-a u Splitu.

S Antom Franićem sam želio postići novu energiju u splitskom SDP-u, jer je riječ o mladom i uspješnom poslovnom čovjeku iz realnog sektora, a ova situacija je najbolja kako za njega tako i za SDP."

Puljak ostao bez još jednog vijećnika, Ante Franić napustio SDP

SDP ostao na dva vijećnika

Gradonačelnik Puljak sad, načelno, na svojoj strani ima 17 vijećnika. Ovo "načelno" napisali smo zbog toga što su odnosi u koaliciji ili unutar "programske suradnje", kako vladajući vole reći, vrlo komplicirani. Franić je otišao jer je zagovarao suprotstavljanje Puljku, što se ne čini racionalnom taktikom, jer, u slučaju rušenja vlasti i raspisivanja novih izbora, ovakvi socijaldemokrati teško mogu računati na veći broj glasova.

Bez Franića SDP u Gradskom vijeću ima dva vijećnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.