Putin: Rusija će pobijediti u Ukrajini

Foto: EPA

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da ne sumnja da će Rusija pobijediti u Ukrajini i postati jamac mira i sigurnosti za sve narode. Putin je to izjavio tijekom presice s čovjekom koji je odlikovan Ordenom očinske slave.

Riječ je o vojniku Grigoriju Aleksandroviču, ocu više djece, koji je sudjelovao u ratu u Ukrajini, ali se vratio zbog zdravlja, piše ruska prorežimska agencija TASS.

"Znam da će pobjeda uvijek biti naša. Mi ćemo pobijediti, nedvosmisleno, drugog puta nema", rekao je otac obitelji s više djece odlikovan Ordenom očinske slave.

"Tako je. Bit će baš kako ste rekli. Nema apsolutno nikakve sumnje", složio se Putin.

"Nema sumnje da će Rusija izaći kao pobjednik, to se podrazumijeva"

"Tijekom specijalne vojne operacije Rusija brani svoju zemlju, ljude i vrijednosti, stoga će definitivno izaći kao pobjednik. Nema sumnje, to se podrazumijeva", rekao je ruski predsjednik, prenosi TASS.

Putin je rekao da je vojnik Aleksandrovič imao priliku napustiti zonu "specijalne vojne operacije", ali je odlučio ostati te da se sada, nakon medicinske pomoći, želi vratiti u borbu.

"Vojnik je doista spreman nastaviti služiti kada bude zdrav. Čini mi se da je već učinio sve što je mogao. Provjerio sam...", komentirao je Putin i rekao da zahvaljuje vojniku na svemu što čini. "Ne samo za svoju vlastitu obitelj, već i za cijelu zemlju", kazao je ruski predsjednik.