Radman i HRT i dalje tvrde da nemaju pojma o kaznenoj prijavi bivših članova Nadzornog odbora

Foto:FaH

IAKO su bivši član Uprave HRT-a Marko Ugarković i bivši zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Dražen Rajković još prošlog tjedna javno prezentirali svoje kaznene prijave protiv glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana i bivšeg predsjednika NO-a Viktora Gotovca, vrh javnog servisa i dalje se brani kako nema pojma o sadržaju prijave.

Na HRT-u ne čitaju Hinu ni ostale medije što pišu o njima

"Glavni ravnatelj HRT-a nema saznanja o prijavi koju spominjete. Ni HRT nije upoznat s prijavom te ju ne može komentirati", stoji u odgovoru kojeg smo dobili od HRT-a. Vrh ove medijske kuće, javnog servisa, i dalje ne zna da zna kako su prije gotovo deset dana gotovo svi mediji objavili detalje kaznene prijave a među njima i HINA.

"U kaznenoj prijavi, kako saznaje Hina, navodi se da je Radman 7. prosinca 2012., sedam dana nakon razrješenja starog i tri dana prije konstitiranja novog saziva Nadzornog odbora, donio Cjenik reemitiranja programa HRT-a na pay-tv platformama, čijim je odredbama određeno da se retroaktivno primjenjuje od 1. siječnja 2012.  te da se stari cjenik retroaktivno stavlja izvan snage. Time je, dodaje se, u kratkom vremenu kada je HRT poslovao bez zakonom propisanog nadzora poništio napore bivše Uprave HRT-a da nastupi samostalno u pregovorima s pay-tv operaterima (kabelskim , satelitskim  i operaterima internet televizije) u reemitiranju HRT-ovih programa na njihovim platformama. Radman je na taj način, navode Ugarković i Rajković, HRT-u prouzročio znatnu štetu u iznosu nekoliko desetaka milijuna kuna", objavila je još 29. listopada ove godina HINA, no ta vijest još nije došla do vrha Prisavlja jer kako su nam odgovorili "ne znaju o čemu se radi, pa ne mogu ni komentirati detalje".

Sve je po zakonu

"Hrvatska radiotelevizija postupa u skladu sa zakonima Republike Hrvatske i temeljem kriterija javne nabave te nema saznanja o njihovu kršenju. Svatko tko ima saznanja o kršenju pozitivnih pravnih propisa RH pozvan je to kršenje prijaviti nadležnim tijelima", stoji u drugom dijelu odgovora Hrvatske radiotelevizije.

U međuvremenu osim payTV operatera stigla je i druga prijava, a koja se odnosi na raskidanje suradnje između ugostiteljske tvrtke Mapa i HRT-a oko zakupa restorana. Kako stoji u prijavi HRT je zbog tog raskida ugovora o najmu ugostiteljskog objekta oštećen za više od tri milijuna kuna. Prijava tereti bivše ravnatelje Vanju Sutlića, Josipa Popovca i sadašnjeg Radmana, a spominju se neki bivši čelnici HRT-a. Naime, usporedbom ugovora o zakupu poslovnog prostora, utvrđeno je da razlika zakupnine između bivšeg i sadašnjeg zakupoprimca iznosi 50 tisuća kuna mjesečno.





 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.