Raste broj žrtava "dinje ubojice"

ZDRAVSTVENI djelatnici upozorili su kako bi dinja koja u sebi sadrži bakteriju Listeriju mogla prouzrokovati još smrtnih slučajeva u nadolazećim tjednima, piše Guardian.

Bakterija koja se krenula širiti s Jensen farmi u Hollyju u američkoj saveznoj državi Colorado, do sada je izazvala 72 oboljenja i 16 smrtnih slučajeva u 18 saveznih država. Radi se o najsmrtonosnijem trovanju hranom u zemlji u nekoliko desetljeća.

S Jensen farme kažu kako su dinju prijenosnicu dostavili su 25 država, a oboljeli su registrirani i u onim državama koje nisu bile na popisu dostave.

Glasnogovornica Jensen farme kazala je kako svoje proizvode uglavnom rasprodaju tako da ni ne znaju gdje su mogli sve dalje završiti.

S obzirom kako inkubacija bakterije može trajati mjesec dana i duže, u Americi se očekuje kako bi broj njezinih žrtava mogao porasti. Ljudima se savjetuju da ne jedu proizvode s Jensen farme i da ako nisu sigurni potječe li proizvod otamo, da je bolje da ga bace.

Na farmi se testira vodoopskrba kako bi se analiziralo je li tim putem bakterija došla u dinju, a testira se je li došla i životinjskim putem. Listeria, naime, raste u vlažnim, blatnim uvjetima te je često prenose životinje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.