Ratko Mladić u svojim dnevnicima umjesto o ratnim zločinima pisao o prostitutkama?

PREMA pisanju Dnevnog avaza, u ratnim dnevnicima Ratka Mladića, koji se nalaze u posjedu Haškog suda nema dokaza o logorima, o masovnim stratištima, strijeljanima u Srebrenici, već Mladić u svojim dnevnicima piše o ratnim profiterima u Tesliću, o zapovjednicima u Doboju, samozvanim policijskim načelnicima u Petrovu, o tome tko je krao naftu, pljačkao muslimanske kuće, tko se u ratu obogatio, tko je ološ, a tko dezerter, o sklonostima podčinjenih komandanata, o druženjima na Palama, u Banjoj Luci, Zvorniku, prostitutkama koje su dolazile u vojarne...

Sadržaj dijelova Mladićevih dnevnika u Srbiji je već na javnoj dražbi. Uredno iskopirani prije predaje Haagu. Još jedna zanimljivost dnevnika je ta da su pisani različitim rukopisima.   

Kao velika vrijednost dnevnika spominje se "šest strateških ciljeva srpskog naroda" i činjenica da su se Mladić, Karadžić, Plavšić i drugi sastajali s Miloševićem, Perišićem... Važnost ovog dokumenta o strateškim ciljevima Tužiteljstvu u Haagu je dobro poznata još iz vremena svjedočenja Miroslava Deronjića i da su ti dokumenti bili okosnica optužnice za zločine u BiH u Miloševićevom slučaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.