Ravnatelj KBC-a Rijeka: Pada broj hospitaliziranih, ali je sve više težih slučajeva

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

U PRIMORSKO-GORANSKOJ županiji jučer je zabilježen 351 slučaj zaraze koronavirusom, a obrađen je rekordan broj uzoraka. 

Naime, obrađen je 1161 uzorak, što znači da je pozitivnih bilo 30.2 posto. 

Ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić ističe da je situacija stabilna što se tiče covid-bolesnika, ali i ukupnih usluga bolnice koje se bez većeg zastoja pružaju pacijentima.

"Zadnja dva dana bilježimo blagi pad hospitaliziranih pacijenata, dok je broj pacijenata na respiratoru u kontinuiranom porastu. To su teški bolesnici i zadnjih dana broj se povećava za jednog pacijenta. To govori da imamo više bolesnika s teškim kliničkim slikama i da su naši intenzivni kapaciteti pod dodatnim pritiskom. Taj porast budi zabrinutost i nadamo se da će s padom ukupnog broja oboljelih padati i ukupan broj pacijenata s težim kliničkim slikama", rekao je Ružić za Novi list

Manji broj operacija

U Klinici za ginekologiju i porodništvo se na dva odjela zbrinjavaju i lakši i teži slučajevi, a Ružić kaže kako se pripremaju dodatni kapaciteti. 

Zbog težih slučajeva manji je broj dostupnih anesteziologa pa se operacije koje nisu hitne ne provode. 

"Na Sušaku nam tako djeluju dvije operacijske sale manje te jedna manje u Rijeci. U ostalim salama radi se produženo radno vrijeme, velik broj anesteziologa prešao je u 24-satna dežurstva kako bi pokrili potrebe respiratornog centra, ali i da kirurški program ide u širem opsegu", zaključio je Ružić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.