Ravnateljica škole u Čazmi: Sportska dvorana je ostala bez krova, šteta je velika

Foto: PIXSELL/Damir Spehar

RAVNATELJICA Osnovne škole Čazma Lidija Osman razgovarala je s N1 televizijom. U nevremenu je teško stradala školska sportska dvorana, koja je ostala bez krova. Danas u ovoj školi nema nastave. Osman upozorava da su neki kabineti u školi nedavno obnovljeni i opremljeni te da je šteta velika i da će iznos štete biti poznat tek kad se sve sanira.

"Nakon pregleda zgrade, učenici se vraćaju u školu u ponedjeljak, u sve učionice osim četiri koje su natopljene vodom... Nastavu ćemo organizirati prema slobodnom prostoru", kaže ona dodajući da struje u zgradi škole uglavnom ima. "Radimo kako možemo, kad imamo struju. Ostalo rješavamo usmenim putem", kaže.

Foto: N1

"Neki učenici su doživjeli poseban šok"

Osman je za N1 rekla da se 320 učenika petog do osmog razreda nalazilo u zgradi škole. "Uspješno smo ih izdvojili iz zgrade, kroz zatvorene prozore je nadirala voda u školu. Zvali smo roditelje koji mogu da dođu po djecu, a ostale smo sami zbrinuli. Nije bilo ozlijeđenih, ali učenici su bili preplašeni. Neki učenici su doživjeli poseban šok i trebali su poseban pristup", govori Osman. 

Materijal za sanaciju dolazi, prema ravnateljičinim riječima, iz civilne zaštite. Kaže i kako nije stigla misliti na to kako se ona osjeća te da nakon prespavane noći djelatnici u školi popisuju štetu koja će sigurno biti milijunska. Škola je nedavno prošla energetsku obnovu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.