Reakcije na otkriće o Krstičevićevoj kući: "Je li ovo neka oklada, ili što?"

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

MINISTAR obrane i potpredsjednik vlade Damir Krstičević u imovinskoj je kartici gotovo prepolovio vrijednost i površinu obiteljske vikendice u Žaboriću pored Šibenika, doznaju Index Istrage.

Krstičević je 19. siječnja 2016. godine, kada je popunjavao karticu, procijenio da nekretnina u Žaboriću vrijedi 638.400 kuna, što bi, preračunato u eure po tadašnjem tečaju, iznosilo 83.333 eura.

Ministar je morao znati da unosi netočan podatak jer je 12 godina ranije, 23. srpnja 2004. godine, sa suprugom kupio kuću za 160 tisuća eura u protuvrijednosti u kunama. Drugim riječima, u imovinskoj je kartici prepolovio njezinu vrijednost.

Odmah nakon objave teksta krenule su reakcije.

Davor Huić: Je li to posrijedi neka oklada, ili što?

Davor Huić, predsjednik Udruge poreznih obveznika Lipa, osvrnuo se na najnoviju aferu ministra Krstičevića na Facebooku.

"Ne bih htio da ispadne da se sprdam s krajnje ozbiljnom temom, ali je li to posrijedi neka oklada, ili što? Netko želi dokazati da se CIJELA jedna vlada može skinuti na imovinskim karticama? Još samo tri-frtalj godine do kraja mandata - 14 down, five to go ....", napisao je.

Bojan Glavašević: U politici imate imovinske kartice, i HDZ-ovci lažu

"U ratu imate bojišnicu, i ljudi ginu. U politici imate imovinske kartice, i HDZ-ovci lažu", komentirao je na Twitteru Bojan Glavašević.

Marijana Puljak: 

"Otvaram biznis, ispunjavam imovinske kartice po kućama, nosim alat sa sobom. Popust za potencijalne buduće ministre. Call me! ☎️", napisala je na Facebooku Marijana Puljak.

Peđa Grbin: Sve je već rečeno

Na Facebooku se oglasio i Peđa Grbin koji je poručio "Nema smisla ništa napisati... Sve je već rečeno".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.