Ribić: Plenković je došao ležerno na sastanak, nije razumio puno toga

Screenshot: N1 Televizija

VILIM RIBIĆ jutros je na N1 Televiziji otkrio kako je Plenković jučer došao na pregovore "vrlo ležerno raspoložen", ustvrdio je kako mnoge stvari nije znao te da su mu oni sve objasnili.

"Sve možemo sada otkriti. Ovo je bilo 14-satno natezanje. Dan prije 7 sati, jučer 7 sati. Objašnjavanja, argumentiranja, nagovaranja... Vrijeme prođe brzo, ali to je težak proces", rekao je Ribić.

Ribić kaže da je on zatražio dolazak premijera jer je bilo jasno da bez njega ne može doći do nikakvog zaključka. "Bio sam u pravu. On se pojavio i nakon toga je došlo napokon do nekakvog konačnog stava vlade da znamo gdje smo. On je rekao da nije čuo da smo ga tražili da dođe, ja sam se čak našalio da ga treba uhititi", kazao je Ribić.

"On je bio u naglašeno dobrom ležernom raspoloženju. Bio je vrlo pristojan, ušao je u razgovor koji je trajao dugo jer neke stvari nije razumio, to znači da mu savjetnici baš ne funkcioniraju... Nije razumio niz detalja i niz relacija koje su vrlo važne", kazao je Ribić.

Dodaje i da je premijeru rekao da njegove izjave o rastu plaća nisu točne. "Objasnili smo mu i neke relacije o koeficijentima koje on nije poznavao. Bilo je dosta informacija koje on nije znao. Meni je to normalno jer se on bavi cijelom lepezom drugih poslova", kaže Ribić.

Ribić tvrdi da je dodatni rast 5 posto ne 4

Ribić kaže da će dodaci biti 3+1+1, odnosno 5 posto ne 4 posto. Jer s 1. 12. iduće godine ipak ide i rast od 1 posto jer će se ta uredba o koeficijentima donijet tek 2021. godine.

"Ja još ne znam što ću zaokružiti na referendumu", rekao je Ribić.

"Ako članstvo izglasa dogovor, u petak nema štrajka. Sve ćemo znati u četvrtak u ranim popodnevnim satima", rekao je Ribić.

Otkrio je da ministricu nisu ni spominjali na pregovorima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.