Pitali smo policiju jesu li u svibnju objavili vijest o trovanju. Izbjegli su odgovor

Ilustracija: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Stanko Laković iz Pule prije šest mjeseci u riječkom restoranu otrovao se nečim što je bilo u boci mineralne vode. 

Zaposlenik restorana Marko Lafter danas je za Dnevnik Nove TV rekao da iduća dva mjeseca, dok im nije stigla policija, nisu znali što se zapravo dogodilo. S policijom su odradili razgovor i ponovili ga u listopadu. Tek danas policija je detaljnije češljala restoran.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci danas se javilo priopćenjem. Kažu da nije točno da su za događaj saznali netom nakon što se isti dogodio, već u srpnju, nakon više tjedana.

"Nije točno da je ovo državno odvjetništvo izviješteno odmah nakon događaja, već je o događaju od 19. svibnja 2023. u jednom riječkom restoranu prvu informaciju zaprimilo 3. srpnja 2023. općim posebnim izvješćem Prve policijske postaje Rijeka, kojim nas izvještavaju o, do tada, poduzetim radnjama", navodi se u priopćenju.

Policija: Objavili smo kad su se stekli uvjeti

Index je danas poslao upite PU primorsko-goranskoj u vezi trovanja Stanka Lakovića. Pitali smo ih jesu li u svibnju o navedenom slučaju izvijestili javnost putem svojih web-stranica.

"Nastavno na upit obavještavamo da je ova Policijska uprava postupala po saznanju o navedenom događaju te sva dosad prikupljena saznanja dostavila drugim nadležnim tijelima.

Nadalje, policija izvješćuje javnost o događajima i pojavama iz svog djelokruga rada bitnim za sigurnost građana, kada se za to steknu uvjeti, odnosno utvrdi točno činjenično stanje iz kojeg proizlazi moguća ugroza kako za građane tako i za njihovu sigurnost.

Policija izvješćuje javnost na primjeren način, vodeći računa da objavljenim priopćenjima ne izaziva osjećaj ugrožavanja ili uznemiravanja javnosti, što bi bila odgovornost i svih ostalih koji djeluju u javnom prostoru", odgovorili su iz policije.

KBC Rijeka: Odmah smo javili policiji

Iz KBC-a Rijeka su za Index rekli da su nakon zaprimanja pacijenata odmah o svemu obavijestili policiju.

"U oba javno eksponirana slučaja trovanja pićem, liječena u KBC-u Rijeka, bez odgode je izvršena prijava nadležnoj jedinici MUP-a koja dalje postupa i aktivira ostala nadležna tijela, a na čije uključivanje i djelovanje zdravstvena ustanova nema uvida tijekom njihovog postupanja", kažu iz bolnice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.