Riješena zagonetka: Nije ranjen u šetnji Salonom, već u Dugopolju dok je probavao pištolj!

POLICIJA je riješila slučaj ranjavanja 20-godišnjeg Dine Bana, kojeg je rođak početkom mjeseca doveo u solinski Dom zdravlja s pričom kako ga je pogodio metak dok su šetali antičkom Salonom.

Kupili pištolj za tri tisuće kuna od šibicara

Priča je bila krajnje sumnjiva, jer policija očevidom nije uspjela pronaći nikakve tragove. Posumnjalo se da je s mladićima bila i treća osoba. Pokazalo se to točnim. Policija je za ranjavanje osumnjičila 31-godišnjeg Milivoja Kljaković Gašpića, već osuđivanog zbog droge.

Trojica su tog dana u Dugopolju nabavila oružje. Pištolj kalibra 6,35 milimetara kupili su za tri tisuće kuna od izvjesnog Nediljka B., poznatog, inače, po šibicarenju. Krenuli su isprobati pištolj, no dok su se u Volkswagen Polu vozili na predio Vučipolje, Kljaković Gašpiću opalio je pištolj. Metak je prošao kroz suvozačko sjedalo i pogodio Bana u trbuh. 

Oružje nije pronađeno, a osumnjičeni nije bio razgovorljiv u policiji. Priveli su ga istražnom sucu uz kaznenu prijavu za opće opasnu radnju. Ban je zadobio teške i za život opasne ozljede. Izvadili su mu bubreg. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.