Rim postrožio pravila - nema više varanja turista, ali ni alkohola po ulicama

Ilustracija: 123rf

RIM je postrožio kontrolu nezakonitih turističkih "atrakcija" i turistima zabranio neki broj aktivnosti kako bi zaštitio turiste od prevare, ali i poboljšao sigurnost na ulicama te kvalitetu života građana Rima, piše CNN. 

Stoga, ako uskoro planirate posjetiti Rim i zabavljati se na ulicama tog povijesnog grada obučeni kao gladijator ili centurion, razmislite ponovo. Naime, prema novom zakonu, ako policija primijeti da se kostimirana osoba fotografira s turistima i za to prima novac, kaznit će ga novčanom kaznom do 400 eura (oko 2.900 kuna).

Nema više kupanja u fontanama

Također, zabranjeno je tijekom noćnih sati konzumirati alkohol na javnom mjestu i kupati se u fontanama. 

Ovo su samo neka od pravila nacrta novih urbanističkih propisa koje je u četvrtak objavilo Gradsko vijeće Rima na svojim web stranicama. Vijeće je tako uvelo neke nove regulative ili postrožilo stare. Primjerice, zabrana konzumacije alkohola na ulicama tijekom noćnih sati do sada je bila samo privremena mjera, no novim nacrtom postaje trajna. Policija će tako kazniti sve one koji se šeću ulicama sa spremnikom (bocom, čašom, limenkom ili slično) u kojem se nalazi alkohol nakon 10 sati navečer. Klubovi i barovi ne smiju više služiti alkoholna pića između 2 i 7 sati ujutro.

Policija će prekršitelje moći kazniti novčanom kaznom ili im čak na 48 sati zabraniti pristup nekom području grada. U slučaju ponovljenih prekršaja, zabrana pristupa može se produžiti i na 60 dana. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.