Rimčev Greyp Bikes osvojio nagradu na prestižnom sajmu Eurobike

Foto: Facebook

RIMČEVA firma Greyp Bikes osvojila je nagradu Eurobike za svoj model G6.2 EXPERT FS eMTB. Riječ je o modelu pokrenutom ranije ove godine koji je na prestižnom izložbenom sajmu u biciklističkoj industriji dobio pohvale na račun kvalitete, tehnike i inovativnosti. 

Direktor Eurobike Showa Dirk Heidrich izjavio je: "Nagrada Eurobike veliki je pokazatelj inovativnosti u industriji. Ona otkriva inovativne sposobnosti proizvođača, kao i sposobnosti da stvara nove ideje i katkad ruši barijere. Eurobike ovo natjecanje vidi i kao motivirajući faktor u pokretanju novog razvoja."

Pozadina modela Greyp G6

Greyp G6 izvorno je bio započet kao ideja električnog bicikla koji bi mogao dovesti do maksimuma pogodnosti elektrifikacije, konektivnosti i gamifikacije. Kao takav opskrbljen je ugrađenim kamerama, e-SIM karticom, mobilnom aplikacijom, redovitim OTA updateovima i sastavnim dijelovima bicikla.

Međutim, pored tehnologije, žiri Eurobikea jednako je bio impresioniran i mogućnošću vožnje te kreativnošću modela.

"Znali smo da želimo pokrenuti nov i inovativan projekt. Počašćeni smo činjenicom da naši kolege u industriji razmišljaju jednako, osobito uzimajući u obzir da nam je ovo prva godina na tržištu. Radeći dva koraka naprijed i jedan nazad, vjerovali smo u viziju kako možemo nešto ponuditi industriji i samim biciklistima", rekao je COO Greyp Bikesa Krešimir Hlede. 

Modeli G5 i Limited Edition G6.X

Greyp Bikes na spomenutom je sajmu lansirao još dva modela bicikala: dugo očekivani hardtail G5 model i Limited Edition G6.X. G5 model dolazi u dvjema verzijama, G5.1 i G5.2, i u jednakoj je mjeri opremljen tehnologijom kao i njegov prethodnik. 

Model Limited Edition G6.X pokrenut je s ciljem odavanja počasti automobilskim korijenima Greyp Bikesa, uzimajući u obzir da je tvrtka proizašla iz Rimac Automobila i da se u svojoj proizvodnji bicikala uvelike koristila metodama proizvodnje karakterističnima za automobilsku industriju. 

Konektivnost modela koji je stalno povezan s internetom omogućuje eSIM tehnologija Deutsche Telekoma, a on također uključuje i ugrađene senzore koji procesuiraju i kontekstualiziraju veliku količinu podataka skupljenih tijekom vožnje i odmora. 

Tehnologija tako stvara nov način vožnje koji karakteriziraju daljinsko upravljanje, dijeljenje sadržaja i umrežavanje. 

"Vjerujem da smo spajanjem bicikala s internetom i razvojem ugrađenog ekosustava senzora i kamera uspješno spojili digitalnu tehnologiju i biciklizam te na taj način stvorili potpuno novi način vožnje koji je svojstven samo Greypu", dodao je Hlede. 

Lansiranje novih modela bicikala poklapa se s ulaganjem Greyp Bikesa u izgradnju mobilne platforme, što će omogućiti korisnicima i fanovima dioničko vlasništvo u kompaniji.  

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.