Rusi tvrde da nisu pronašli tragove kemijskog napada u Siriji

Foto: Hina/EPA

RUSKA vojska objavila je danas da nije pronašla nikakve tragove kemijskog napada u Dumi, prenosi Interfax.
 
Ministarstvo obrane objavilo je da su ruski vojni liječnici pregledali pacijente u bolnici u Dumi i da nisu utvrdili nikakve simptome trovanja od kemijskog oružja.
 
Putin osudio "nedopustiv karakter provokacije i nagađanja" o napadu
 
Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je "nedopustiv karakter provokacija i nagađanja" o tom navodnom kemijskom napadu. Moskva je ranije poručila da "treba pozorno razjasniti" ono što se dogodilo u Dumi.
 
U međuvremenu, u danas je izveden raketni napad na vojnu bazu sirijskog režima T-4, u središnjem dijelu zemlje. Damask i Rusija za to optužuju Izrael.
 
Pariz i Washington opovrgnuli su da stoje iza tog napada. Dan prije prijetili su sirijskom režimu "snažnim odgovorom" nakon što su potvrdili "korištenje kemijskog oružja" u Dumi.
 
Human Rights Watch: Ovo je ratni zločin Asadove vlade
 
Britanska premijerka Theresa May kazala je danas da se međunarodna zajednica mora odlučnije postaviti prema onima koji su odgovorni za taj navodni napad.
 
"Međunarodna zajednica mora se odlučnije postaviti prema onima koji su odgovorni", izjavila je na konferenciji za novinare u Švedskoj.
 
Čelnik Human Rights Watcha ocijenio je da se radi o ratnom zločinu koji nosi obilježja Asadove vlade, ali da potencijalnu kaznenu odgovornost snosi i njegov saveznik Rusija.
 
Kenneth Roth, izvršni direktor te međunarodne organizacije, rekao je da bi međunarodna zajednica trebala izvršiti pritisak na Putina uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u lipnju, budući da je Asad "izgubio sav ugled".
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.