Sabina Glasovac upozorila zastupnike: "Vlada je generator afera i problema"

Screenshot Youtube

SABINA Glasovac je na sjednici Sabora upozorila na problem neplaćanja asistenata u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju.

Uputila je oštru kritiku vladi, reagirajući na navode kako Ministarstvo znanosti i obrazovanja nije uplatilo sredstva udruzi roditelja OKO, čime će djeca s teškoćama u razvoju ostati bez asistenta. 

Rekla je: "Čemu nama zapravo ova vlada, čemu nama Ministarstvo znanosti i obrazovanja, ako je jedino što smo vidjeli u ovih sto dana, u ovoj vladi, da je ona generator afera i generator problema", rekla je zastupnica Glasovac.

"Zbog toga smo se i izborili"

"Nitko nema pravo djeci s teškoćama u razvoju onemogućiti asistenta. Zbog toga smo se i izborili, da ta sredstva ne dolaze iz proračuna. Izborili smo se da možemo koristiti sredstva iz EU fondova", dodala je Sabina Glasovac.

Nastavila je:

"I sad zbog nebrige i zbog neodgovornosti i zbog nepostojanja empatije, ne dolazi do pomoćnika u nastavi. I sad će ta djeca ostati bez osobnih asistentata, ne svojom krivicom. A udruge koje se njima bave će morati ovršavati sami sebe jer nisu isplatili svoje članove i radnike".

Je li to proeuropska vlada?

Upitala se na kraju izlaganja:

"Je li to proeuropska vlada? Molim vladu da presiječe ovaj šok i nevjericu koji vladaju među djecom s teškoćama u razvoju, među njihovim roditeljima i među školama u koje idu"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.