Šefica njemačkih socijaldemokrata odlazi s čela SPD-a zbog raka

Foto: Hina/ EPA

PRIVREMENA predsjednica Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) i premijerka savezne pokrajine Mecklenburg-Zapadno Pomorje Manuela Schwesig povlači se s dužnosti zbog dijagnosticiranog raka dojke, priopćeno je.

Dužnost privremene savezne predsjednice SPD-a 45-godišnja Schwesig obnašala je s Malu Dreyer i Thorstenom Schaeferom Guembelom od lipnja, kada je dotadašnja predsjednica stranke Andrea Nahles podnijela ostavku zbog loših rezultata na europskim izborima.

Schwesig ostaje na dužnosti premijerke savezne pokrajine Mecklenburg-Zapadno Pomorje. U obrazloženju ostavke rekla je da sada svoju energiju želi usmjeriti na svoje zdravlje, obitelj i vođenje savezne pokrajine Mecklenburg-Zapadno Pomorje.

Objasnila je da je oboljela od izlječiva oblika karcinoma te izrazila uvjerenost da će se nakon ozdravljenja potpuno vratiti obvezama unutar stranke.

Schwesig je premijerka te istočnonjemačke savezne pokrajine od 2017., a dužnost je preuzela od Erwina Selleringa koji je odstupio također zbog toga što je obolio od raka.

SPD bi na redovitoj stranačkoj konvenciji početkom prosinca trebao izabrati novo stranačko vodstvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.