Slučaj malog Cesarea danas je opet bio na sudu, hoće li otac na kraju dobiti skrbništvo nad djetetom?

Screenshot: YouTube

NINA KULUZ, majka 8-godišnjeg Cesarea, koji bi po odluci splitskog suda trebao biti predan ocu Talijanu Alessandru Avenatiju, danas je stigla na čak dva ročišta. Jedno je održano u splitskom Centru za socijalnu skrb povodom zahtjeva za izmjenom odluke o skrbništvu, drugo, pak, na splitskom Općinskom sudu u postupku za izmjenu odluke iz 2012. godine kojom je naloženo da se dijete preda ocu.

U Centar za socijalnu skrb pozvan je i Avenatti, no nije se pojavio pa je ročište odgođeno zbog njegovog nedolaska. Bit će opet pozvan, a kako pošta ide diplomatskim kanalima, iduće ročište ne očekuje se za manje od tri mjeseca.

Spis iz 2012. godine izgorio u sudnici

Odgođena je i rasprava na Općinskom sudu, i to za 6. rujna. Dokumentacija je obilata pa je treba proučiti. Postupak se vodi po prijedlogu Miše Živaljića, odvjetnika Nine Kuluz. Traži se izmjena odluke iz 2012. godine. Prijedlog je odvjetnik Živaljić podnio prije no što je pokušana ovrha, tj. predaja Cesarea ocu koncem lipnja.

Od ovrhe se odustalo iz nejasnih razloga, no prvenstveno zbog toga što se pred zgradom Nine Kuluz okupilo nekoliko stotina građana prosvjedujući protiv predaje Cesarea ocu. Bila je i Severina. 

Posebnih problema bilo je sa spisom iz 2012. godine jer je bio među 300 predmeta koji su izgorjeli u sudnici tijekom požara prije par godina. Predmet je ljetos rekonstruiran.

Sud i Avenatti nisu odustali od ovrhe. Zasad nije poznat novi termin.  

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.