Splićanin osuđen na 3,5 godina zatvora. Svoju djevojku ubio je hicem u grudi

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Splitu Bruno Bajrić (25) osuđen je na 3 godine i 6 mjeseci zatvora zbog prouzročenja smrti iz nehaja njegove djevojke Anice Ćurić (22) hicem u grudi iz pištolja kalibra 9 mm u stanu u Slavonskoj ulici u Splitu.

Optuženi Bajrić nije došao na objavu presude pod predsjedanjem suca Vladimira Živaljića u Velikoj dvorani splitskog suda.

Ponovljeno suđenje

Radi se o drugom po redu suđenju nakon što je Vrhovni sud ukinuo prvu presudu na deset godina zatvora iz 2017. godine. Tada je okrivljen za ubojstvo iz neizravne namjere što kolokvijalnim rječnikom znači kako je bio svjestan smrtne opasnosti koju pištolj predstavlja te je time pristao na najgoru posljedicu do koje je i došlo.

Iznošenjem obrane na splitskom Županijskom sudu jučer je okončano ponovljeno suđenje.

Prvo su svjedočili Bajrićevi roditelji, Nikola i Nina Bajrić. Nikola je ponovio da stoji pri onome što je već prije kazao, a to je da mu je sin, nakon što se tragedija dogodila, kazao da je "ušao spremiti pištolj i da ne zna kako je opalio", javlja Slobodna Dalmacija.

"To dijete je umiralo na mojim rukama"

"To dijete je umiralo na mojim rukama, sigurno je nije namjerno ubio, volio ju je i stalno su bili zajedno", kazao je Bajrićev otac. Bajrićeva majka je kazala kako je njen sin volio Anicu te da je ona, kad su njih dvije razgovarale, znala govoriti o planovima, spominjala je djecu i obitelj.

Kad je sudac čitao iskaz Aničine majke Merice u kojem je rekla da je Bruno, kad su se njih dvoje zezali na račun religije odnosno da će, ako se uzmu, on morati prijeći na katoličanstvo, rekao: "Kud moja Anica, tu i ja" i da je 20-ak minuta prije nenadane smrti preko telefona zvučala sretno i zadovoljno, Bruno Bajrić je zaplakao.

"Tko je povukao obarač?", pitao ga je direktno sudac.

"Ja, ali se toga ne sjećam", odgovorio je Bajrić.

"Kako je došlo do natezanja udarne igle? Postoji li mogućnost da je 'kokot' bio nategnut cijeli dan?", slijedilo je novo pitanje suca.

"Možda je to jedino Anica mogla napraviti dok sam ja bio pod tušem, ali time nikako ne želim umanjiti svoju odgovornost za ovo što se dogodilo", odgovorio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.