Srpska vlada: U školi nije bilo zlostavljanja dječaka koji je ubio 9 učenika i domara

Foto: Armin Durgut/Pixsell

U OSNOVNOJ školi Vladislav Ribnikar u Beogradu nije bilo vršnjačkog nasilja nad maloljetnim dječakom koji je ubio 10 ljudi, objavila je srpska vlada.

 "Ta je odluka donesena nakon što je u toj školi obavljen izvanredni inspekcijski nadzor", prenosi priopćenje iz Vlade Srbije Blic.

"Potvrđena su saznanja Centra za socijalni rad, Ministarstva prosvjete i Ministarstva skrbi obitelji da u ovoj školi nije bilo vršnjačkog nasilja u odnosu na maloljetnog dječaka koji je ubojica. Zato molimo sve medije da se prema ovim informacijama odnose s dužnom pažnjom i ne objavljuju neprovjerene i nepotvrđene informacije jer se time nastavlja proces traumatiziranja djece i roditelja", priopćili su.

U ranijim izjavama koje su učenici te škole dali medijima, oni su naveli da je dječak bio miran i povučen, ali i da je bio predmet nasilja. Također, kada se dogodila tragedija, učenici su ispričali da je zbog zadirkivanja promijenio smjenu, ali i da je više bio povučen nego problematičan.

Kobiljski, majka curice ubijene u beogradskoj školi, putem svog Facebook profila poslala je otvoreno pismo roditeljima dječaka koji je ubio devet svojih kolega iz razreda i zaštitara u beogradskoj školi početkom svibnja. Ona je otvoreno pitala roditelje zašto nisu pomogli svom sinu i gdje su bile službe koje nisu pomogle njihovom sinu. Pita kako je moguće da je njihov sin sklupčan spavao na fotelji kad su bili na izletu, dok je imao cijelu sobu s krevetom na raspolaganju i kako to nikome nije bilo čudno...

> Mama curice ubijene u školi objavila potresan status upućen roditeljima ubojice