U utorak se održava tribina "Kako zaista žive Srbi u Hrvatskoj"

Foto: Facebook

U ORGANIZACIJI Srpskog privrednog društva "Privrednik" u utorak, 11. 10. 2016., u 18 sati, održat će se tribina pod nazivom "Kako zaista žive Srbi u Hrvatskoj".

Na tribini će govoriti dožupanica Šibensko-kninske županije Anja Šimpraga, načelnik općine Krnjak i predsjednik SDSS-a Karlovačke županije Dejan Mihajlović i predsjednik VSNM Pakrac Nikola Ivanović. Tribinu, koja će se održati u Privrednikovu domu (prvi kat) u Preradovićevoj 18, moderirat će Saša Kosanović.

U opisu misije Srpskog privrednog društva "Privrednik" piše:

"Od osnivanja Srpsko privredno društvo “Privrednik” ostvaruje prosvjetnu i privrednu funkciju u društvu što za cilj ima razvoj srpske zajednice i očuvanje nacionalnog identiteta. Pomagati u školovanju talentiranu djecu i omladinu slabijih materijalnih mogućnosti osnovna je “Privrednikova” djelatnost. Okupiti one koji materijalno, kao i one koji svojim društvenim utjecajem i ugledom mogu pomoći ovu djelatnost, prvorazredni je zadatak “Privrednika”. Cilj je pripremiti uvjete za nove generacije mladih ljudi koji će biti garant opstanka i razvoja srpske zajednice u Hrvatskoj: generacije oslobođene odgovornosti za prošlost, koje će zajedno s mladim ljudima većinskog naroda graditi bolje i pravednije društvo i stvarati pretpostavke za integraciju i redefiniranje domoljublja uvažavajući različitost sudbina. "

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.