Starica u Zadru našla lančić na ulici. Prišli joj mladići i skupo joj ga prodali

Screenshot: Google Maps, Ilustracija: 123rf

JUČER prijepodne oko 11 sati u ulici Marka Marulića u Zadru, 72-godišnjakinja je na podu pronašla lančić koji su prethodno postavili nepoznati počinitelji.

Nakon toga su joj prišla dva nepoznata muškarca te uz objašnjenje kako se radi o zlatnom lančiću, ponudili joj otkup lančića, za što im je 72-godišnjakinja dala nekoliko tisuća kuna.

U tijeku je kriminalističko istraživanje, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog prijevare.

Riječ je o prilično jednostavnoj prevari. Osoba na ulici tvrdi da ima zlata ili da je zlato koje je netko drugi pronašao njegovo. Postoji više verzija ove prevare, ali sve se svode na to da se osobi na ulici ponudi da otkupi lančić. Često osobe koje vrše ovu prevaru kažu da im novac treba hitno jer negdje moraju ići ili nemaju za gorivo, pa prolazniku kažu da mu lančić nude ispod cijene.

Osoba kupuje zlato i misli da je dobro prošla. No, jasno je, riječ je o prevari, a lančić uopće nije od pravog zlata niti je približno vrijedan cifri koju je prevarena osoba dala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.