Sudarila se dva policijska auta iz Turudićeve pratnje

Ilustracija: Patrik Macek/PIXSELL

Oba službena vozila koja se koriste za zaštitu Ivana Turudića, novog šefa DORH-a, oštećena su u prometnoj nesreći koja se dogodila 9. lipnja, javlja N1.

"Tijekom provođenja mjera osiguranja i zaštite štićene osobe na području Sisačko-moslavačke županije zbog izbjegavanja naleta na osobno vozilo u prometu dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva policijska vozila", potvrđeno im je iz MUP-a.

Dobio zaštitu jer mu je propucan auto

Iz policije su istaknuli kako nitko nije ozlijeđen i da nitko nije bio pod utjecajem alkohola. "Budući da su podaci o provođenju mjera osiguranja i zaštite klasificirani podaci, druge detalje vezano uz navedenu prometnu nesreću nismo vam u mogućnosti dostaviti", poručili su iz MUP-a. 

N1 navodi kako od nesreće Turudića voze u službenom policijskom Audiju, dok kao pratnja ide terensko vozilo marke Volkswagen. Turudić je dobio zaštitu nakon što je početkom ožujka prijavio policiji da mu je propucan osobni automobil.

On i supruga navodno su uočili oštećenje na automobilu u blizini retrovizora te ga je Turudić odvezao u ovlašteni servis. Tamo su automehaničari u vozilu pronašli dva zrna. Turudić je sredinom travnja snimljen kako šeta centrom Zagreba u pratnji policijske zaštite u civilu. Uz Turudića su tada bila dva muškarca sa slušalicom u uhu.
 

Pročitajte više