Suđenje mafiji u Beogradu: Optuženima pozlilo, stigla i Dijana Hrkalović

Foto: Pixsell/Antonio Ahel/ATAImages

SPECIJALNI sud u Beogradu napravio je pauzu tijekom jutrošnjeg suđenja Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i pripadnicima njihove kriminalne grupe jer je prvo pozlilo optuženom Nemanji Đuriću, a potom i Slađani Sekulić, piše N1.

Pozvan je i liječnik, a optuženima je pružena pomoć. Na ročištu je pozlilo Slađani Sekulić, inače jedinoj ženi od 30 optuženih iz grupe Veljka Belivuka za najteža kaznena djela. Sada se čeka odluka suda hoće li se ročište nastaviti ili će biti odgođeno. 

Prva optužnica tereti spomenutu kriminalnu skupinu za 5 teških ubojstava, a druga tereti Belivuka, Miljkovića i još 10 osoba za još dva teška ubojstva.

Hrkalović se pojavila u bijeloj odjeći

Posebnu pažnju izazvala je pojava nekadašnje državne tajnice u MUP-u Srbije Dijane Hrkalović, za koju se vjeruje da je povezana s mafijaškim klanovima.

Na sud je došla u potpuno bijeloj odjeći, a srpski tabloidi su povezali njen izbor kostima s mafijaškim filmovima, u kojima kriminalci na pogrebima nose odjeću bijele boje.

Hrkalović je time vjerojatno htjela javnosti, ali i nekim određenim osobama, poslati jasnu poruku. Možda je htjela poručiti "da se očistila od grijeha", odnosno da je sklopila neki dogovor s tužiteljstvom, navodi Nova.rs.

Kada mafijaši nose bijelu boju?

Dok se bijela boja u običnom životu vezuje za nevinost, što je možda jedan od motiva Dijaninog izbora garderobe, u kodeksu podzemlja ima sasvim drugo značenje.

U mnogim mafijaškim filmovima kriminalci nose upravo bijelo odijelo, ali ne da bi se predstavili kako neka nevinašca, već da pokažu da su iznad svih, da se izdvoje iz mase i da budu vidljivi u gomili, dodaje Nova.rs.

Kada su obučeni u bijelo, piše portal, pokazuju da su nedodirljivi, moćni i da im nitko ništa ne može.

I u nekim krajevima Balkana, prije svega Crnoj Gori, bijela boja nije uvijek bila izraz dobrih namjera i nevinosti. Poznato je da prilikom sahrana onih koji su ubijeni neki od rođaka dolaze u bijelim košuljama, što je zapravo poruka da slijedi krvna osveta. Naime, njima čast nije dozvoljavala da obuku crninu sve dok ne osvete rođaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.