Šuker je od makarskog kralja ruleta posudio osam milijuna kuna

Foto: FAH

POREZNA UPRAVA tijekom nadzora primanja i imovine Davora Šukera otkrila je da se predsjednik HNS-a kod poznatog kockara Jušta Puharića zadužio za 838 tisuća funti.

Podsjećamo, Šuker je potvrdio da je Zdravku Mamiću posudio 12 milijuna kuna za jamčevinu njemu i sinu Mariju. Porijeklo tako velike imovine objasnio je ušteđevinom.

Poreznici nakon nadzora Šukerovih primanja za prošlu godinu nisu povjerovali u njegovu priču, jer Šuker je u navedenom razdoblju zaradio 600 tisuća funti, dok je nogomet prestao igrati prije 14 godina, pa im nije uvjerljivo da nakon toliko puno vremena od prestanka zarađivanja kao skupo plaćeni nogometaš i uz aktualna primanja spomenute visine, može imati čak 12 milijuna za posuditi prijateljima u nevolji.

Zato je navedeni iznos smatrala neprijavljenim prihodom iz nedokazanih izvora, zbog čega mu je naloženo da u državni proračun mora platiti 6 milijuna kuna poreza. Šuker nije imao dokaze da raspolaže značajnom ušteđevinom i ne samo to, nego je poznato da je nakon okončanja nogometaške karijere posuđivao znatne svote.

Zabilježba na iznos od 838 tisuća funti

Porezna uprava tako je utvrdila da Šuker na njegovom stanu u Opatiji, koji je kupio 2008. nakon što je podigao kredit od milijun eura, ima zabilježbu na iznos od 838 tisuća funti, koju je prije dvije godine napravio Jušte Puharić, poduzetnik, koji je ipak u rodnoj Makarskoj, ali i daleko šire, točnije po cijelom svijetu, poznat kao sjajan kockar.


O njegovim kockarskim vještinama i podvizima raspredaju se razne priče, praktički legende, na primjer da mu je "u najveće europske kockarnice zabranjen ulaz jer ih je opelješio", ali činjenica je da je igrajući rulet zaradio jako ozbiljan novac, koji je uložio u tvrtke i nekretnine.

Porezna uprava od Puharića je zatržila očitovanje o zabilježbi, na što je odgovorio da je nastala na njegovom sporazumu o otplati duga, kojeg je sa Šukerom sklopio i ovjerio kod javnog bilježnika prije točno dvije godine, krajem 2014. i kojim je Puharić od Šukera dobio založno pravo na stan u Opatiji. Stan u Opatiji nije jedina Šukerova imovina na koju je Puharić stavio plombu, isto je napravio i na njegovom zemljištu, voćnjaku površine 745 četvornih metara u Zagrebu. Šuker se potpisivanjem sporazuma složio da će 838 tisuća funti vratiti Puhariću godinu dana od trenutka potpisivanja sporazuma.

Ali, to nije napravio u dogovorenom roku, do 22.12. 2015. Puharić ipak nije iskoristio pravo da prisilno naplati dug "sjedanjem" na Šukerovu imovinu, jer vjeruje da će mu Šuker dug vratiti u "dogledno vrijeme".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.