Sutkinja Kršul koja je "oprostila" Žužulu, Liniću i Pašaliću sudi Berislavu Rončeviću

SUTKINJA Ivana Kršul poznata po izdavanju "potvrde o nevinosti" Iviću Pašaliću, Slavku Liniću, Miomiru Žužulu i drugim političarima upletenim u korupcijske skandale, vodit će najvjerojatnije slučaj bivšeg ministra obrane Berislava Rončevića.

> Nazovi K radi kampanje

Prema neslužbenim informacijama suđenje Rončeviću i Ivi Bačiću počet će već polovicom studenog i to u sudnici Županijskog suda, a Kršul, koja je sudila u slučaju Veliki Maestro, ponovno će se u naći u središtu medijske pažnje! Vijest za sada nije i službeno potvrđena, no kao sigurnu informaciju objavila je to jedna nacionalna televizija.

Podsjetimo, sabor je u petak ukinuo imunitet zastupniku HDZ-a Berislavu Rončeviću a tako su Uskoku širom otvorena vrata za podnošenje optužnice protiv Rončevića, koja je već pripremljena i teška je pedesetak stranica. Na Županijskom sudu u Zagrebu najvjerojatnije će biti podnesena već u utorak.

Podsjetimo, Državna revizija utvrdila je kako je Ministarstvo obrane (MORH) u izravnoj pogodbi s tvrtkom Eurokamioni, 39 kupljenih kamiona preplatilo pet i pol milijuna kuna. Revizija je u spomenutom nalazu, koji je bio nepovoljan po Rončevića, istaknula da je Rončević bez obrazloženja odredio da se nabavka kamiona izvrši putem izravne pogodbe s tvrtkom Eurokamioni, "koja je ponudila najbolje uvjete nabave". Policija je pak utvrdila da je Berislav Rončević, bivši ministar obrane u aferi kamioni, počinio kazneno djelo sklapanja štetnog ugovora.

Državno odvjetništvo oglasilo se svojedobno priopćenjem u kojem stoji kako su zatražili da policija nastavi kriminalističku obradu jer vjeruju da je Državna revizija nešto zataškala. Naime, Državna revizija u svom izvješću iz 2005. godine nije uopće spominjala kamione koji su kupljeni godinu dana ranije. Izvješće od ureda Šime Krasić su DORH i USKOK dobili tek 2007. godine, nakon što su ga sami zatražili

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.