Tedeschi: Kupnja Droge Kolinske nije posao odrađen za Ivicu Todorića

EMIL TEDESCHI oštro je odbacio spekulacije koje su se u posljednje vrijeme pojavile u javnosti prema kojima je njegovo preuzimanje Droge zapravo "posao odrađen za Ivicu Todorića". Tedeschi je objasnio da je njegova tvrtka u dobrim odnosima s Agrokorom, te da ih veže i suvlasništvo u RTL-u, ali da bi Todorić "da je htio tajno preuzimanje Droge zacijelo izabrao neko primjerenije poduzeće".

Tedeschi je dodao kako nije Todorića pitao ni za savjete oko preuzimanje slovenske tvrtke, već je "imao svoj savjetnički tim". Također, vlasnik Atlantic Grupe je naglasio kako će ubuduće Drogini proizvodi biti na Konzumovim policama, ali i na Mercatorovim. "Regionalno prepoznati brandovi trebaju se prodavati na svim tržištima", rekao je Tedeschi u intervjuu za Finance.

"Nisam tajkun niti se tako osjećam"

"Nisam tajkun niti se tako osjećam. Ja sam poduzetnik koji ulaže svoj novac, ali sam i menadžer", odgovorio je Tedeschi na pitanje osjeća li se poput jednoga od hrvatskih tajkuna. "Ne iznenađuje me propast tajkuna, vrijeme pokazuje tko radi dobro, tko je odakle financiran i tko razumije posao", objašnjava Tedeschi.

"Prema odgoju, ja sam stopostotni Europljanin", odgovorio je Tedeschi na pitanje o hrvatskom pripadanja EU. "Pradjed je imao austrijsku putovnicu, rođenjem je bio Nijemac, a oženio se za Hrvaticu", objasnio je Tedeschi.

Komentirajući stanje u Hrvatskoj, Tedeschi je rekao kako su pred premijerkom veliki izazovi, ali je dodao i kako je najveći hrvatski problem i fenomen što "svi žele promjene, ali ih nitko ne želi provesti na vlastitu štetu".

"Smoki i Bananica ostaju u Srbiji"

Kada je bilo i službeno potvrđeno da je Atlantic Grupa Emila Tedeschija kupila slovensku Drogu Kolinsku u čijem su vlasništvu i srpske kompanije Štark, Grand Prom i Palanački Kiseljak, u većini srpskih medija to je objavljeno s naslovom "Smoki i Bananica postaju hrvatski" zbog bojazni što će biti s ta dva njihova omiljena proizvoda. No, u intervjuu za beogradski Danas Emil Tedeschi umirio je naše susjede da njihove tvrtke ne trebaju strahovati od njegovog preuzimanja.

"Proizvodnja i radna mjesta u tvrtkama Štark, Grand Prom i Palanački kiseljak ostaju gdje jesu i u tom smislu ne treba očekivati promjene. Droga Kolinska je preuzeta s namjerom da nastavi rast i ulaganje u razvoj poslovanja u svim segmentima i u svim njenima tvornicama i brandovima", rekao je Tedeschi dodajući kako Droga ima odlične brandove s dobrim pozicijama na tržištu. "Promjene bi trebalo očekivati isključivo u pozitivnom smislu, a to znači još bolju distribuciju posebno na drugim tržištima u regiji, kao i dodatne investicije u proizvodnju i brandove", pojašnjava vlasnik Atlantic Grupe.

"Atlantic Grupa se planira i dalje širiti"

Na pitanje planira li nova ulaganja u Srbiji Tedeschi kaže kako će Atlantic Grupa, koja je na zapadnom tržištu vodeći proizvođač prehrane za sportaše s brandom Multipower, energetske pločice proizvoditi u pogonima Štarka. Također, u planu je investirati u pogone za proizvodnju vitaminskih instant napitaka i šumećih tablete u općini Vršac.

"Kupovinom Droge Kolinske Atlantic Grupa postaje jedna od vodećih industrija prehrane i pića na području regije s prihodom od 630 milijuna eura. Planiramo dalje razvijati poslovanje na svim našim tržištima, a očekujemo da ćemo u periodu od pet do sedam godina ostvariti rast na ukupno milijardu eura prihoda", zaključio je Tedeschi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.