Tipu u Slavoniji iscurilo gorivo na mokru cestu. Uzrokovalo je 2 prometne u 2 minute

Foto: PU brodsko-posavska

BRODSKO-POSAVSKA policija izvijestila je o dvije prometne nesreće s materijalnom štetom koje su se dogodile jučer oko podneva na kolniku županijske ceste 4202 u blizini Sapca.

"Obavljenim očevidom je utvrđeno da je 26-godišnjak upravljao osobnim automobilom i prikolicom u kojoj se nalazio plastični spremnik s gorivom, a koji je u jednom trenutku napukao, zbog čega je curilo gorivo iz njega. Gorivo je u doticaju s kišom učinilo kolnik klizavim zbog čega su se dogodile prometne nesreće", priopćila je PU brodsko-posavska.

Dvije prometne nesreće u dvije minute

Prva nesreća se dogodila oko 11:55, kada je 69-godišnjak u osobnom automobilu i sa 71-godišnjom putnicom počeo pretjecati vozilo ispred sebe, pri čemu je izgubio nadzor nad vozilom. Tada je desnim bočnim dijelom automobila udario u lijevi bočni dio teretnog automobila koji je pretjecao i kojim je upravljao 64-godišnjak.

Osobni automobil je potom u zanošenju sletio u odvodni kanal. Policija je izvijestila da u ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih. No, dvije minute kasnije uslijedila je druga nesreća.

Oko 11:57 u blizini Sapca 46-godišnjakinja je prilikom smanjivanja brzine kretanja svoga vozila, a zbog kolone vozila ispred sebe, izgubila nadzor nad vozilom te je poslije toga sletjela u odvodni kanal. U ovoj nesreći također nije bilo ozlijeđenih osoba. 

Djelatnici za održavanje cesta sanirali onečišćenje kolnika

"S obzirom na to da je kolnik bio djelomično prekriven gorivom, pozvani su djelatnici za održavanje cesta koji su sanirali onečišćenje kolnika", priopćila je PU brodsko-posavska.

Protiv 26-godišnjeg vozača policijski službenici podnose obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.