Tisuće duša iz Cazinske Krajine došle u Pulu čestitati rođendan Fikretu Abdiću Babi

OKO DVIJE tisuće ljudi iz Cazinske Krajine u BiH danas je došlo u Pulu kako bi svome vođi Fikretu Abdiću poželjelo sretan rođendan.

Ovo je već treću godinu za redom da narod iz Velike Kladuše, Bihaća i okolnih mjesta dolaze u Istru kako bi "Babi" zaželjeli što brži povratak u njegovu domovinu. Preko delegacije koja ga je posjetila u Okružnom zatvoru Abdić je poručio kako je dobrog zdravlje te se dobro brinu za njega, a pozdravio je i sve okupljene, piše Regional Express.

"Sudskim putem će dokazati nevinost"

Delegacija žena se obratila okupljenima sa porukom da svoju djecu uskoro neće trebati slati u inozemstvo kako bi zarađivali za život, jer će povratak Abdića značiti i poboljšavanje ekonomije Cazinske Krajine. Ovaj skup osiguravao je velik broj policajaca koji niti jednom nisu morali intervenirati.

Sin Fikreta Abdića, Ervin Abdić, uspio je danas posjetiti svoga oca u zatvoru, a nakon tog susreta je rekao kako je Babo u dobro psiho-fizičkom stanju te ne prolazi kroz krizna stanja. "Otac se dobro drži, osjeća se nevinim, što i jest, a nakon odležanih 8,5 godina zatvora on odbija koristiti sve pogodnosti koje mu zakon omogućuje. Odbija tražiti i pomilovanje jer tvrdi da su optužbe protiv njega iznimno teške, koje on neće nikada prihvatiti, te je uvjeren da će sudskim putem dokazati nevinost, te skinuti ljagu sa svog imena, njegove obitelji i naroda", rekao je po izlasku iz zatvora Ervin Abdić te je potvrdio kako je njegov otac podnio tužbu Europskom sudu za ljudska prava.

Nevinog ga strapli u zatvor

Tužba je podnesena zato što Abdić smatra kako su ga dvije države nevinog strpale u zatvor i optužile za ratni zločin. Kontroverzni ratni vođa Fikret Abdić Babo je 2002. godine na Županijskom sudu u Karlovcu osuđen na 20 godina zatvora zbog ratnog zločina, a tu kaznu mu je tri godine kasnije Vrhovni sud smanjio na 15 godina. U pulskom zatvoru se nalazi od 2007. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.