Tri restorana ilegalno proširila terase u Dubrovniku. Oduzete im na nekoliko dana

Ilustracija: Shutterstock

Tri restorana i četiri obrta u povijesnoj jezgri Dubrovnika ostat će bez javne površine na sedam dana zbog kršenja gradske odluke o zakupu, izvijestila je dubrovačka gradska uprava.

Riječ je o dva restorana u Ulici Prijeko i jednom u Žudioskoj ulici, koji su proširili zakupljene javne površine i tako smanjili slobodan pješački prolaz dijelom ulice, naveli su iz Grada Dubrovnika.

Kažnjena su četiri obrta

Četiri obrta kažnjena su zbog protupravnog postavljanja reklamnih panoa i prodaje karata na javnoj površini bez potrebnog rješenja nadležnog upravnog odjela.

Zakupci su dužni prestati koristiti se zakupljenim javnim površinama te ukloniti sve stolove i stolice s javne površine, a ponovno zaključenje ugovora mogu zatražiti tek nakon sedam dana, ističu iz dubrovačke gradske uprave.

Podsjećaju kako je na sastanku gradonačelnika Frankovića s ugostiteljima u ožujku uoči sezone najavljeno da će komunalni redari, osim nadzora razine buke, provoditi pojačan nadzor korištenja javnih površina i pridržavanja zakupaca ugovora o zakupu javne površine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.