Tužiteljica koju je smijenio Zelenskij: To je realpolitika u Ukrajini

Foto: EPA

SMIJENJENA glavna ukrajinska tužiteljica Irina Venediktova dala je intervju za CNN nakon što je parlament danas potvrdio njezinu smjenu. Prihvaća smjenu, ali tvrdi da u njezinom uredu nije bilo kolaboracionista.

"Ovdje u mom uredu ne možemo imati kolaboracioniste. Takvi ljudi su samo oni koji rade na okupiranim teritorijima. Moj ured nije okupirani teritorij", rekla je Venediktova za CNN.

Dodala je kako je glavni prioritet njezina ureda bio rad na problemima s kaznenim djelima izdaje i kolaboracionista, rekavši kako je njezin ured bio vrlo otvoren oko toga.

"Znate da je moja pozicija politička"

Na pitanje koji je stvarni razlog njezine smjene, rekla je: "Znate da je moja pozicija politička. Bila sam 16. glavna tužiteljica u 30 godina povijesti Ukrajine. To je realpolitika u Ukrajini. To je moj odgovor."

Nakon što je novinar CNN-a inzistirao na odgovoru na pitanje zbog čega ju je Zelenskij odlučio smijeniti, rekla je da ne želi o tome javno debatirati jer će Rusija to u protivnom iskoristiti.

"Predsjednik je trenutno glavni. To je njegova strategija i taktika. Donosi odluke u skladu sa svojim stavovima", diplomatski je zaključila Venediktova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.