U centru Beograda pretučen zloglasni upravitelj Golog otoka Jovo Kapičić



JOVU KAPIČIĆA, 92-godišnjeg umirovljenog bivšeg generala JNA i heroja NOB-a, u centru Beograda je napao nepoznati muškarac, doznaje Blic. Kapičić je napadnut u Ulici Stanoja Glavaša, u kojoj se nalazi njegov stan.

Nepoznati čovjek Kapičića je napao s leđa. Udario ga je u glavu nekoliko puta, nakon čega je pobjegao. Kapičić je ostao ležati na ulici, izgubio je svijest. Pronašla su ga dva mladića koja su ga, oblivenog krvlju, otpratili do njegovog stana.

Napad je prijavljen policiji. Kapičićev sin Dragan, bivši košarkaški reprezentativac, potvrdio je Blicu da je njegov otac napadnut i da je tražio liječničku pomoć zbog ozljeda glave i oka.

Kapičić je za vrijeme Drugog svjetskog rata sudjelovao u brojnim bitkama, između ostalog i na Sutjesci i Neretvi, te zaradio titulu narodnog heroja. Nakon rata bio je general UDBE, veleposlanik, ministar unutarnjih poslova Crne Gore, ali njegovo se ime najčešće vezuje uz Goli otok, koji je bio u njegovoj nadležnosti u doba dok je bio zamjenik ministra unutarnjih poslova Jugoslavije Aleksandra Rankovića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.