U Dalmaciji uhićena trojica s većom količinom kokaina, speeda i smole trave

Foto: PU splitsko-dalmatinska

INSPEKTORI za droge splitsko-dalmatinske policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri osobe s područja Splita, Trogira i Makarske kod kojih su pronašli veće količine raznih vrsta droga, između ostalog preko 630 grama kokaina.

U prvom slučaju su uhitili dva muškarca (54) i (40) te su u sklopu kriminalističkog istraživanja temeljem naloga suda na području Splita i Trogira obavili pretrage domova i drugih prostorija koje dvojac koristi.

Imali i smolu marihuane

Tom prilikom su od 54-godišnjaka oduzeli 637.5 grama kokaina upakiranog u plastičnu vrećicu, tri staklene posude u kojima se nalazilo 772 grama smole marihuane i pet medicinskih šprica, dok je kod 40-godišnjaka pronađena medicinska šprica s devet mililitara smole marihuane. 

"Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 40-godišnjak drogu dao 54-godišnjaku, a ovaj je sakrio i čuvao u domu. Utvrđeno je kako su 54-godišnjak i 40-godišnjak ostvarili obilježja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku", rekli su u policiji.

Kod 60-godišnjaka u Makarskoj pronađeni speed, psilocibinske gljive, trava, ecstasy

U drugom slučaju je policija u Makarskoj oduzela više od 200 grama amfetamina, 150 grama marihuane, halucinogene gljive i ecstasy. Sve je to oduzeto od 60-godišnjaka za kojega je policija sumnjala upravlja vozilom pod utjecajem opijata.

Nakon što je zaustavljen u prometu policija je tražila njegovo testiranje i vađenje krvi, ali je muškarac to odbio. U policiji kažu da su ga pitali ima li kod sebe drogu na što im je iz vozila predao 45.6 grama droge amfetamin i 2.4 grama marihuane.

"Uhićen je i doveden u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja. U sklopu kriminalističkog istraživanja policijski službenici Policijske postaje Hvar obavili su pretragu doma i pronašli 160 grama amfetamina, 150 grama marihuane te manju količinu halucinogenih gljiva i tableta ecstasya.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je 60-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku", dodaju u policiji.