U Francuskoj velika potraga za nestalim mališanom (2). Igrao se u vrtu i zatim nestao

Ilustracija: Profimedia

FRANCUSKA policija provodi opsežnu zračnu i kopnenu potragu za nestalim dvogodišnjim dječakom koji je tijekom vikenda nestao iz jednog sela na jugu zemlje. Mališan Émile igrao se u vrtu kuće svojih bake i djeda u selu nedaleko od Le Verneta kada je nestao u subotu poslijepodne, piše Guardian.

"Obitelj se spremala napustiti kuću kako bi otišla na izlet. Iskoristio je ovaj trenutak (nepažnje) da pobjegne. Njegovi baka i djed shvatili su da ga više nema kada su ga mislili staviti u auto", ispričao je François Balique, gradonačelnik Le Verneta, za francusku televiziju.

Nije pronađen još nikakav trag

Balique tvrdi kako dječak dobro hoda za svoju dob i kako nema naznaka da je bio otet. "To je malo selo s 20-ak kuća... sve vidimo. Mogao je prijeći određenu udaljenost i izgubiti se ili sakriti", dodao je. Policiji i vatrogascima pridružili su se članovi obitelji i seljani nakon što su ih djed i baka obavijestili o Émileovom nestanku oko 17:15 po lokalnom vremenu. 

Timovi za potragu i spašavanje pomoću helikoptera, bespilotnih letjelica opremljenih termičkim kamerama i pasa tragača od tada su pročešljali područje, ali nije pronađen nikakav trag na području većem od 1200 hektara. Mještani su rekli da je dječak iz departmana Bouches-du-Rhône u okolici Marseillea provodio ljetne praznike s bakom i djedom.

Javni tužitelj Rémy Avon je kazao kako su dvije osobe vidjele dječaka kako napušta kuću bake i djeda te kako mu se od tada gubi svaki trag. "Pripremali smo se za večer kad nam je rečeno da je dijete nestalo. Svi smo otišli vidjeti što možemo učiniti da pomognemo što je prije moguće. Tražili smo mjesta gdje bi mogao biti, stvarno smo ga posvuda tražili", ispričala je Marie-Laure, koja vodi bar-bistro u Le Vernetu, za novine La Provence. 

Pročitajte više