U gradskoj firmi na bolovanju bilo 35% radnika. Nakon novog ugovora svi ozdravili

Foto: Zvonimir Barišin/Pixsell

U splitskoj gradskoj tvrtki Lovrinac, nakon potpisivanja kolektivnog ugovora kojim su plaće u prosjeku narasle za 20-ak posto, dogodio se veliki preokret. Kako piše Slobodna Dalmacija, u jednom je trenutku s posla izostajalo čak 35 posto od ukupno 90  zaposlenih, što je bio svojevrsni bojkot zbog navodne preopterećenosti poslom i niskih plaća.

Direktor Petar Bilobrk konstatirao je kako ne može kontrolirati medicinsku dokumentaciju na temelju koje mu radnici odlaze na bolovanje, a novih ljudi koje bi zaposlio jednostavno nema.

"Morate znati da je Lovrinac gradsko groblje površine 32 hektara, to je ogromno područje, praktički park s cvijećem, travom, stablima, o čemu treba brinuti, dok su nama ipak prioritet sprovodi - pripremiti ukopno mjesto, a onda odraditi sprovod dostojanstveno", rekao je.

"Od 1. kolovoza je na snazi novi kolektivni ugovor kojim su plaće u firmi, u prosjeku, povećane za 20 posto, što je rezultiralo povratkom većeg broja zaposlenih s bolovanja. Još uvijek ih ima nekoliko, ali ne više 35 posto od 90 zaposlenih, kakvo je stanje bilo koncem lipnja. A gotovo svatko ima neku dijagnozu, imam i ja zdravstvenih problema, ali posao se treba odraditi", konstatirao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.