KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U ponedjeljak počinju voziti busevi. Predstavnik prijevoznika: Ne smije raditi klima

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

ČLAN vijeća Udruženja cestovnog putničkog prometa HGK Berislav Saraja na Hrvatskom radiju pozdravio je odluku Stožera o trećoj fazi jer bez toga, kaže, ništa se ne može pokrenuti, no za prijevoznike, kaže, uvjeti nisu najbolji.

"U autobusima ne smije raditi klima, postoji restrikcija o broju putnika, a putnici moraju imati i e-propusnice. Autobusi će nam praktički biti prazni", kazao je.

"Putnici sigurno neće pohrliti u autobuse i tako se otvara naša Pandorina kutija. Imamo velike izdatke za osiguranje, registracije koje propadaju. Od 16. ožujka imamo prihod 0 i to je prijevoznicima put u stečaj, ako im se ne pomogne", napominje.

Na to je reagirala Grba-Bujević i rekla kako postoji velika mogućnost da će se e-propusnice ukinuti, situacija je za sada povoljna, kaže, ali to će biti tema na današnjoj sjednici Stožera pa će biti objavljeno i na presici, najavila je.

Također je rekla da će razmotriti i preporuke o klima-uređajima u autobusima.

Problemi i sa šoping centrima

Predsjednik Koordinacije neprehrambene trgovine i trgovačkih centara pri HUP-u Denis Čupić izjavio je da je komunikacija s njima loša i da imaju neodgovorenih pitanja.

"Stalno šaljemo dopise i dobivamo odgovore da se o tome razmišlja", kaže.

U ponedjeljak se otvaraju trgovački centri. Čupić smatra da se ne obraća pozornost na to koliko su oni zapravo moderno opremljeni: imaju napredan ventilacijski sustav koji se redovito održava, cijelo su vrijeme ti sustavi bili upaljeni, kaže, jer da su ih ugasili, moglo se dogoditi naseljavanje bakterije ili slično. Niz stvari su bili u hladnom pogonu, tako da su ta mjesta zaista sigurna. Sada im je velik problem povezanost - autobusne linije su specifične, sada je upitno hoće li krenuti i nije jasno kako će i sami zaposlenici dolaziti na posao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.