U Splitu bivši trener boksačke reprezentacije napao umirovljenog šefa krim policije

MIRO MATIJEVIĆ, prvi izbornik hrvatske boksačke reprezentacije, koji je u češkom pritvoru proveo godinu i po dana zbog optužbi za podvođenje maloljetnice u svom zabavnom kompleksu Dubiland na granici s Njemačkom, danas je oko 8.30 sati nasrnuo na poslovnog partnera Antu Belaka, inače, dugogodišnjeg načelnika kriminalističke policije u Splitu, umirovljenog prije nekoliko godina. Udario ga je šakom u glavu!

Napad se zbio kod pečenjarnice Muflon, pred poljudskim stadionom. Kako doznajemo, cijeli je problem ispao oko toga što Matijević smatra da je gazda lokala, dok mu Belak to pravo osporava. Nesuglasice navodno traju već neko vrijeme, na pečenjarnici se izmijenilo nekoliko brava na ulaznim vratima.

Nakon što je Belak slučaj prijavio policiji, Matijevića su priveli u Prvu postaju na obradu. Zasada je u pitanju tek narušavanje javnog reda i mira.

Stari policijski znanci

Belakov sin, inače, godinama drži pečenjarnicu Muflon na Poljudu. Prije gotovo 10 godina jedan je policajac tu i ranio Belaka iz vatrenog oružja. Nije bilo nekog posebnog povoda, možda koja kap alkohola previše.

Matijevića su, pak, pokušali oteti i ubiti još 2001. godine. Nedavno je trojici Bosanaca i presuđeno za ta djela. A onda je prije dvije godine eksplodiralo pred vratima njegovog stana u Splitu. Počinitelj do danas nije nađen, a Matijević je otprilike u to vrijeme završio u češkom zatvoru. Tvrdio je da se radi o izmišljenoj optužbi lokalnih vlastodržaca koji su se željeli dočepati njegovog kompleksa vrijednog pet milijuna eura!

Očito da posao u Češkoj nije dobro prošao, jer se nedavno, po povratku u Split, Matijević uključio u posao s Belakom oko pečenjarnice.

Dragan Miljuš
Foto: Joško Supić/Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.