Uhićen francuski senator. Sumnjaju da je ubacio ženi drogu u piće i htio je silovati

Foto: Profimedia

Francuski senator uhićen je i ispitan zbog sumnje da je drogirao zastupnicu s namjerom da je siluje ili seksualno napadne, javlja Guardian. Joël Guerriau (66), političar desnog centra iz stranke Les Indépendants, uhićen je ovog tjedna u svom domu u Parizu, koji je pretražen zajedno s njegovim uredom.

Francusko tužiteljstvo izjavilo je za agenciju France-Presse (AFP) da je Guerriau, senator okruga Loire-Atlantique, ispitan zbog "davanja osobi, protiv njezina znanja, supstance koja bi mogla promijeniti sposobnost rasuđivanja ili samokontrolu kako bi počinio silovanje ili seksualni napad". Navodni incident dogodio se u utorak navečer.

AFP je izvijestio da je žena koja je podnijela prijavu policiji bila članica donjeg doma parlamenta, Assemblée Nationale, ali ona nije imenovana i tužiteljstvo nije dalo nikakve informacije o njoj.

Pozlilo joj nakon što je pila iz čaše u njegovoj kući

Ženi je navodno pozlilo nakon što je pila iz čaše u Guerriauovoj kući. Ona nije u vezi sa senatorom, naveo je AFP. Tužitelji su rekli da su medicinski testovi na ženi otkrili prisutnost ecstasyja. Pretragom senatorove kuće pronađena je ta droga, javlja AFP.

Guerriau, bankar, izabran je u Senat 2011. i potpredsjednik je komisije za vanjske poslove, obranu i oružane snage. Njegov odvjetnik Rémi-Pierre Drai rekao je: "Jako smo daleko od interpretacije koja se može zaključiti iz prvih medijskih napisa."

Drai je izrazio ljutnju što su se elementi istrage pojavili u francuskim medijima i rekao da neće dati "nikakve informacije" o slučaju "iz poštovanja" prema svom klijentu i ženi koja je podnijela žalbu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.