Uhićen treći osumnjičeni za ubojstvo nizozemskog novinara koji je lani upucan

Ilustracija: EPA

ISTRAŽITELJI ubojstva nizozemskog novinara Petera R. De Vriesa danas su uhitili još jednog muškarca povezanog s tim zločinom. 

Amsterdamske dnevne novine Het Parool ranije su izvijestile da je uhićen 26-godišnji Poljak. On je treći osumnjičeni zbog ubojstva De Vriesa, novinara koji je pisao o kriminalnom miljeu, 6. srpnja prošle godine na amsterdamskim ulicama. 

Suđenje dvojici osumnjičenih u tijeku, prijeti im doživotni zatvor

Dvojica muškaraca uhićena su odmah nakon pucnjave te trenutno traje suđenje i prijeti im doživotni zatvor. Presuda se očekuje 14. srpnja. 

Pri njihovom uhićenju pronađen je mobitel s porukama kojima su dane upute za ubojstvo. Vjeruje se kako je treći osumnjičenik onaj koji je slao te upute. Prema medijskim napisima, on je već bio u zatvoru od listopada zbog drugog kaznenog djela. 

Sumnja se da je treći uhićeni izravno povezan s vođom dilera droge

Het Parool piše kako je on izravno povezan s Ridouanom Taghijem, navodnim vođom dilera droge. Sumnja se da Taghi stoji iza ubojstva De Vriesa, koji je umro u bolnici tjedan dana nakon pucnjave. 

De Vries je bio čovjek od povjerenja svjedoka koji je dao ključne dokaze u suđenju Taghiju. Prije ubojstva novinara ubijeni su njegov brat i odvjetnik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.