Uprava HAC-a ekspresno kaznila radnike koji su krali meso iz smrskane hladnjače

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

RADNICI Hrvatskih autocesta - održavanje i naplata cestarine, a koji su nakon prometne nesreće 14. listopada na autocesti A3 Bregana - Zagreb - Lipovac iz smrskane hladnjače otimali pakete s mesom, taj će svoj potez osjetiti već na prvoj idućoj plaći.

> Radnici HAC-a nakon nesreće krali meso pokraj leševa

Kako javljaju iz HAC-ONC-a, njihova unutarnja kontrola utvrdila je "nepravilnosti u postupanju pet radnika koji su sudjelovali u raščišćavanju  kolnika nakon nesreće".

"Uprava HAC ONC-a na temelju nalaza unutarnje kontrole i provedenog postupka utvrđivanja odgovornosti radnika donijela je odluku o sankcijama za navedene radnike. Za četiri radnika izrečeno je pisano upozorenje pred otkaz Ugovora o radu te uskrata od plaće u visini od 15 posto".

Uprava i ostali radnici HAC ONC-a osudili postupke kolega

"Za jednog djelatnika za kojeg je utvrđena teža povreda obveza iz Ugovora o radu, izrečena je mjera pisanog upozorenja pred otkaz Ugovora o radu te premještaj na znatno niže radno mjesto", stoji u tumačenju HAC-ONC-a iz kojeg još ističu sljedeće:

"Ovom prilikom još jednom želimo istaknuti kako Uprava Društva i ostali radnici osuđuju neprimjereno ponašanje nekolicine radnika čak iako je učinjeno nepromišljeno, a posljedica čega je narušavanje ugleda Poslodavca.“

Podsjetimo, za Index su jutros iz HAC ONC-a poručili kako će Uprava o svemu najvjerojatnije odlučiti idući tjedan, no izgleda kako je odluka donesena po ubrzanom postupku.

> HAC osudio postupke radnika koji su krali meso nakon nesreće: "Bacili su stigmu na cijelu firmu"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.