Uskoro međunarodna potjernica za srpskim mafijašem Lukom Bojovićem

ZA ZLOGLASNIM srpskim kriminalcem Lukom Bojovićem, koji je odgovoran za čitav niz naručenih ubojstava u vše država, uskoro će biti raspisana međunarodna tjeralica, prenose srpski mediji.

Beogradski Blic navodi da je Bojović, nakon akcije "Sablja", u kojoj su poripadnici rpske policije prije nekoliko godina uhitili ili ubili više šefova mafijaških organizacija u zemlji, preuzeo glavnu ulogu nad odbjeglim pripadnicima tzv „zemunskog klana“, te da je organizirao ili pak sam sudjelovao u više od dvadest ubojstava u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Nizozemskoj i Španjolskoj.

Ubojstva po Bojovićevim naredbama, prema istom izvoru, počela su još 2004. godine, a tada su poubijani neki od najmoćnijih srpskih mafijaša. Istraga protiv Bojovića pokrenuta je nakon iskaza Sretka Kalinića, koji je nedavno iz Hrvatske izručen Srbiji, a taj bi iskaz Bojovića trebao dovesti u vezu sa još nekoliko ubojistava, potvrdio je Blicu neienovani izvor.



On navodi da je paralelno sa likvidacijama po Srbiji Bojović postupno osvajao i teritorij u Nizozemskoj, gdje je surađivao sa suparnicima Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam. Bojović je organizirao i likvidacije nekoliko Jocićevih suradnika i kumova po Nizozemskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Španjolskoj.

Sretko Kalinić, koji je nedavno iz Hrvatske izručen Srbiji, nakon što je u njega po naredbi Luke Bojovića pucao Miloš Simović, priznao je ubojstva kolega iz vlastitog klana Ninoslava Konstantinovića i Milana Jurišića.

I prijateljstvo sa Miloradom Ulemekom Legijom srpska policija bilježi kao motiv nekih ubojstava iza kojih stoji Bojović. On je pak, prema nalazima policije, u međuvremenu započeo suradnju i sa Darkom Šarićem, crnogorskim klriminalcem i jakim narkobossom kojega traže policije u regiji. Prijelomna točka za otkrivanje veze Bojovića i Šarića bilo je nedavno ubojstvo Bojovićevog kuma Cvetka Simića, koji je početkom ove godine pronađen u komadima u jezeru Jarun u Zagrebu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.