VIDEO Bizaran incident u saboru, Selak Raspudić bijesna. Javila se prozvana možemovka

Foto: Screenshot Saborska TV

Današnja sjednica saborskog Odbora za zaštitu okoliša i prirode prekinuta je nakon sukoba između nezavisne zastupnice Marije Selak Raspudić i predsjednice Odbora Dušice Radojčić iz stranke Možemo. Sjednicu su napustili članovi Odbora zbog ulaska tajnice Kluba zastupnika Možemo, Lane Vego, koja je prišapnula nešto Radojčić.

Selak Raspudić pobjesnila zbog dolaska tajnice kluba Možemo u dvoranu

"Sad vam je dojavila što da učinite. Ovakav oblik totalitarizma i indoktrinacije je van svake pameti", burno je reagirala Selak Raspudić, optužujući Radojčić da je odbijala staviti na glasanje njezin prijedlog o tematskoj sjednici o odlagalištu otpada Jakuševec.

Selak Raspudić vjeruje da je Radojčić štitila interese svoje stranke i zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

HDZ-ov zastupnik Tomislav Šuta također je reagirao: "Ovo je od vas vrlo neprofesionalno, molim vas da napustite prostoriju!"

 

Vego je nakon toga napustila dvoranu, a za njom i članovi Odbora, pa je Radojčić zaključila sjednicu.

Inače, žustra rasprava počela je kada je Selak Raspudić izrazila nezadovoljstvo što Radojčić nije odgovorila na njezin dopis o hitnom održavanju tematske sjednice o Jakuševcu. "S obzirom na nesreću u kojoj je stradao radnik, predlažem hitno sazivanje tematske sjednice na temu odlagališta otpada Jakuševec", navodi se u dopisu.

Što kaže šefica odbora iz Možemo

Dušica Radojčić iz stranke Možemo nakon sjednice prokomentirala je cijelu situaciju.

"Zahtjev o održavanju tematske sjednice o Jakuševcu već je prihvaćen i to još u prethodnom sazivu Odbora pod nazivom ‘Odlagalište otpada Jakuševec i nacionalni model gospodarenja otpadom u odnosu na ciljeve smanjenja odlaganja otpada na odlagalištima‘. S obzirom na to da su i kolege Zmajlović, Marković i Milinković također tražili tematsku sjednicu o učestalim požarima na privatnim oporabilištima, kao predsjednica Odbora odlučila sam da upravo najesen odmah imamo tematsku sjednicu koja će obuhvatiti sve navedene aspekte problema gospodarenja otpadom u Hrvatskoj, uključujući Jakuševec", rekla je.

"Dokaz za to je i činjenica da sam još 20. lipnja 2024. uputila zahtjev MUP-u, Državnom inspektoratu i DORH-u za informiranjem o rezultatima inspekcijskih nadzora i provedenih istraga vezano uz požar u Drava Internacionalu, kao i o rezultatima i provedenih inspekcijskih nadzora i istraga požara na oporabilištima otpada u vlasništvu CIOS grupe proteklih 10 godina, a moja prethodnica na mjestu predsjednice Odbora za okoliš je prikupila očitovanja Grada Zagreba, Holdinga, Ministarstva i Inspektorata o Jakuševcu", dodala je. 

"Selak Raspudić je možda izašla iz Mosta, ali Most nije iz nje"

Prokomentirala je i to što se do kraja zasjedanja sabora neće održati tematska sjednica. 

"S obzirom na to da se do kraja zasjedanja sabora neće moći održati tematska sjednica jer su ostala samo tri dana, ljeto ćemo iskoristiti za pripremu te tematske sjednice. Sve to sam i pokušala reći kolegici Selak Raspudić na samoj sjednici, no kolegica Raspudić je prekidanjem i inzistiranjem imala neke druge, njoj poznate ciljeve. Želim naglasiti da je ovo bila prva sjednica Odbora koju vodim kao nova zastupnica i da je bilo vrlo nekolegijalno ne dozvoliti da se na razuman i normalan način dovrši prva sjednica, posebno imajući u vidu da je tematska sjednica koju gospođa Raspudić predlaže ionako već dogovorena za vrijeme prethodnog saziva te da je prikupljen dio dokumentacije", kazala je. 

Poručila je i da je "Selak Raspudić možda izašla iz Mosta", no da "Most svakako nije izašao iz nje."

"Kolegica Selak Raspudić možda je izašla iz Mosta, no Most svakako nije izašao iz nje, pa kršenjem Poslovnika pokušava instrumentalizirati potrebnu i vrijednu diskusiju o baratanju otpadom u Hrvatskoj, pa i na Jakuševcu. Što se tiče ulaska službenice sabora na sjednicu, na odbor je ušla službenica sabora koja je voditeljica našeg Kluba zastupnika da bi mi skrenula pažnju da počinje točka o Izmjenama Zakona o zaštiti zraka, na kojoj sam trebala predstaviti stajalište Odbora", rekla je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.