VIDEO CNN-ov analitičar: Ovo nije normalno, kakva je ovo država? Ovo se ne događa u demokracijama!

Screenshot: YouTube/CNN

CNN je u emisiji The Situation Room jučer ugostio višeg pravnog analitičara Jeffreyja Toobina koji je izrazio šok i zgražanje Trumpovim otpuštanjem direktora FBI-a.

"Ovo je groteskna zloupotreba moći predsjednika"

"Ovo je groteskna zloupotreba moći predsjednika SAD-a. Ovakve stvari se događaju u nedemokracijama. Kada istraga dođe do predsjednika, ili vođe u nedemokratskom društvu, tada oni otpuštaju ljude koji su vodili tu istragu", rekao je Toobin.

"Nisam vidio nešto ovakvo još od 20. listopada 1973. kada je Nixon otpustio tužitelja Watergatea Archibalda Coxa. Ovo je nešto u potpunosti izvan američke tradicije", nastavio je Toobin.



"Definitivno se radi o političkom potezu, Trump otpušta sve koji ga istražuju"


"Ovo nije normalno. Ovo nije normalna politika. Ovo je čista suprotnost načinu na koji bi američki zakon trebao funkcionirati".

Na pitanje voditelja Wolfa Blitzera ima li Trump zakonsko pravo otpustiti direktora FBI-a Toobin je odgovorio da ima, ali je odmah oštro ustvrdio da se u ovom slučaju bez sumnje radi o čisto političkom potezu, osobito nakon što je Trump otpustio sve koji su vodili istrage o njegovoj vezi s Rusijom.

Na kraju se Toobin zapitao kakva je to država u kojoj se ovakve stvari mogu događati.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.