VIDEO Pogođena zgrada u Rusiji. Ulaz se potpuno urušio, izvlačili ljude iz ruševina

Screenshot: X

Ulaz u stambenu zgradu u ruskom gradu Šebekinu urušio se tijekom napada ukrajinskih oružanih snaga, priopćio je na Telegramu guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov. Prema prvim informacijama, ozlijeđeno je najmanje pet osoba.

Tri osobe su prevezene u bolnicu, a dvije su odbile hospitalizaciju te im je liječnička pomoć pružena na licu mjesta. Djelatnici ruskog ministarstva za izvanredne situacije stigli su na mjesto događaja te provode operaciju potrage i spašavanja. 

Uz pomoć kamiona s ljestvama evakuirali su najmanje četiri osobe s petog kata, dok su još dvije osobe izvučene ispod ruševina. Centri za privremeni smještaj spremni su za prihvat ljudi čiji su stanovi uništeni, piše ruska državna novinska agencija RIA Novosti. 

"Još jedan zločin"

Ruska povjerenica za ljudska prava Tatjana Moskalkova priopćila je kako su članovi njezinog ureda, zajedno s ombudsmanom Belgorodske oblasti, također otišli u Šebekino. 

"Još jedan zločin Oružanih snaga Ukrajine protiv civila Rusije dogodio se u Šebekinu u Belgorodskoj oblasti. Kao rezultat raketnog udara iz Ukrajine uništena je stambena zgrada i poginuli su ljudi. Grupa zaposlenika iz mog ureda otišla je na mjesto kako bi pružila pomoć žrtvama", istaknula je. 

Iako Moskalkova spominje smrtno stradale, službene informacije ruskih vlasti ne govore o tome da je netko poginuo. 

Pročitajte više